• 7-годишен предприемач, който спасява планетата

    7-годишен предприемач, който спасява планетата

    Предприемаческият дух живее във всеки от нас. Въпросът е дали ще го развием.

    7-годишен предприемач, който спасява планетата

    Предприемаческият дух живее във всеки от нас. Въпросът е дали ще го развием. Раян Хикман е само на три години, когато открива с какво иска да се занимава. Той посещава център за рециклиране с родителите си и там му хрумва идея. Той казва на баща си: „Това е моят нов бизнес. Ще събера всички опаковки и бутилки от всички хора в квартала”. И го прави.

    Днес Раян е на 7 години и е изпълнителен директор на компанията за рециклиране Ryan’s Recycling Company. 50 големи компании са негови клиенти, а отделно събира и боклука на хората от квартала. Бащата на Раян споделя, че детето вече има спестени над 11 хил. долара, които се съхраняват в сметка за колеж.

    Господин Хикман казва, че заедно с неговата съпруга никога не са спирали Раян да прави това, което иска, но биха желали той да ползва парите за колеж. Раян също иска да отиде в колеж, но иска и да си купи боклукчийски камион.
    „Виждаме, че рециклирането прави Раян щастлив. Той запали своите приятели и сега всички те помагат на господин Хосе, чистачът в училището им. Това ни прави горди.”, споделя господин Хикман.

    Раян честичко дарява и суми на Центъра за морски бозайници. До момента дарената сума е около 4000$. Раян казва, че дарява парите, защото обича морските обитатели и иска те да бъдат здрави и сити.
    Разбира се, има и хора които смятат, че предприемачеството не е за 7-годишни деца, а други са още по-крайни и изразяват мнението си, че Раян е маркетингов инструмент за бизнеса на родителите си. Семейство Хикман, обаче не обръща внимание на тези коментари. Те са щастливи, че правят нещо добро не само за детето си, но и за цялата планета.

    „Правя това, за да не отидат отпадъците в морето и в природата и всички животни да се разболеят.”, обяснява Раян. Думата, която най-точно описва Раян Хикман е „вдъхновяващ”.

    млади предприемачи Ryan's Recycling Company рециклиране на отпадъци най-младият предприемач

    Оценка на новината

    5.00