• Как се създава онлайн магазин за 25 лв. на месец?

    Как се създава онлайн магазин за 25 лв. на месец?

    Онлайн пазаруването в България расте всеки ден. По последни данни онлайн търговията е отбелязала ръст от 23% през 2016г.

    Как се създава онлайн магазин за 25 лв. на месец?

    Онлайн пазаруването в България расте всеки ден. По последни данни онлайн търговията е отбелязала ръст от 23% през 2016г. Що се отнася до физическите магазини, търговията там остава непроменена, а в много случаи дори спада.

    Двама предприемачи Георги Костов и Петър Михайлов са създали онлайн платформата GombaShop. Нейната цел е всеки да може да си създаде онлайн магазин. Идеята идва, когато двамата осъзнават, че е-търговията нараства за огромно темпо и предоставя хиляди нови възможности на търговците на дребно.

    Двамата създават платформата така, че тя да бъде достъпна за обикновения търговец, който иска да инвестира повече пари в рекламата, вместо в създаването на е-магазин. Изработката на е-магазин отнема много време и средства. Платформата GombaShop предлага много по-ниска цена.

    Клиентът може да персонализира дизайна така, че той да пасва най-добре на продукта и на имиджа на компанията. Платформата предлага редица готови дизайни, а срещу допълнително заплащане може да бъде изработен и персонализиран дизайн. Дори и да не се прибегне към това, авторите на платформата гарантират, че няма да има случа, в които два е-магазина ще си приличат, тъй като инструментите за персонализация са много.

    Платформата е много лесна за използване, така че не са нужни специални компютърни познания. Разплащането също става много лесно, защото са интегрирани основни разплащателни системи като Visa, Mastercard, EasyPay, ePay и други. Освен всичко това всеки може да следи поведението на клиентите, посещаващи е-магазинът. Така търговецът може да разбере накъде е насочен интересът на потребителя.

    Търговците, с по-специални компютърни умения, могат да се възползват от „средата за разработка”, където да допълнят своите е-магазини.
    Цените за създадения е-магазин варират от 25 до 99 лв. на месец. Според статистиката на предприемачите около 10% от регистрираните потребители в платформата продължават да я ползват и след изтичане на 14-дневния гратисен период.

    „Има огромно разнообразие. Имаме всякакви магазини – малки, големи, такива с много голям избор и такива само с един продукт. Търговци, продаващи модни стоки, спортни артикули, храни. Имаме издателства, няколко известни бранда, търговци, които се занимават с Hand-made...”, коментира Костов.

    Двамата допълват, че от както са създали платформата оборотът на фирмите, взели участие в проекта, се е вдигнал с над 1500% от 2014г. насам. Годишният ръст на Gombashop е над 40%. Предприемачите ще продължават да усъвършенстват платформата и да добавят нови модули.

    онлайн търговия е-магазин GombaShop създаване на е-магазин

    Оценка на новината

    0