• Историята на 13-годишното момче предприемач и неговите чорапи

    Историята на 13-годишното момче предприемач и неговите чорапи

    Един чифт от готините чорапи струва 14,99 долара.

    Историята на 13-годишното момче предприемач и неговите чорапи

    Никога не е твърде рано да станеш предприемач. Бренан Аграноф е осъзнал това отдавна. Когато е на 13 години Бренан основава HoopSwagg, стартъпа за чорапи. Бренан успешно се занимава с домашните си и с работата като предприемач.

    Днес Бренан е на 17 години и има огромен опит като предприемач. Неговите спортни чорапи с интересен дизайн са изключително харесвани. Бренан е продал чорапи на стойност над 1 млн. долара.

    През 2013г. Бренан отива на баскетболен мач и забелязва, че всички играчи носят едни и също чорапи Nike. Той се замисля, дали играчите няма да се чувстват по-добре ако всеки чифт е с интересен и оригинален дизайн. Така се ражда идеята.

    Моделите са разнообразни, забавни, леко саркастични и малко налудничави. Бренан е създал над 200 модела. Сега младият предприемач обмисля да добави опция за създаване на собствен дизайн от клиента.

    Един чифт от готините чорапи струва 14,99 долара, а Бренан получава над 70 поръчки всеки ден. Тази седмица компанията придоби конкурента си TheSockGame, като добави още 300 модела към вече предлаганите.

    Макар й да е бил само на 13 години, Бренан в никакъв случай не е предприел прибързани мерки. Той е обмислил всичко до последния детайл в продължение на 6 месеца. Чак след като има готов бизнес план, за който е сигурен, че работи, той го показва на двама инвеститори – неговите родители.

    Те отпускат 3000 долара на идеята и Бренан стартира в семейния гараж в Орегон. Той инвестира в машина за щамповане и машина за принтиране на дизайна. След това инвестира в огромно количество спортни чорапи. В началото работата не върви.

    Бренан, обаче, успешно популяризира бизнеса си в социалните мрежи и не след дълго успехът идва. За HoopSwagg започва усилено да се говори, а гаражът в Орегон се оказва твърде тесен за идеята на Бренан. Така родителите му осъзнават, че Бренан знае какво прави и построяват помещение от 140 кв. м в имота си, където да се случва производството.

    Днес 17-годишния Бренан усправлява 17 човека, които работят при него почасово. За момента чорапите се продават само в интернет, главно чрез сайта на компанията и eBay, но Бренан смята, до три години да види продукта си по магазините.

    Всъщност още на 8 години, той започва да купува разни неща от гаражни разпродажби, след което ги продава на по-висока цена в eBay. "Учех се през цялото време. Всичко е достъпно в интернет. Това, че си прекалено млад не означава, че не можеш да бъдеш предприемач", казва Бренан Аграноф. Явно наистина няма значение на колко години си, щом имаш предприемаческа мисъл и малко смелост. 

    млади предприемачи дизайнерски чорапи Бренан Аграноф HoopSwag

    Оценка на новината

    0