• Вдъхновяващата история на един предприемач, който обича крафт бира и Хаваи

    Вдъхновяващата история на един предприемач, който обича крафт бира и Хаваи

    Кой не иска да живее на Хаваи? 

    Вдъхновяващата история на един предприемач, който обича крафт бира и Хаваи

    Кой не иска да живее на Хаваи?  Това е едно от ония места, които имат силата да те накарат да се влюбиш и цял живот да ти се иска да се върнеш там. Именно това е Хавай за Гарет Мореро. Но няма да Ви разкажем как е срещнал любовта на живота си на белите пясъци, а ще Ви разкажем как Гарет е създал любовта на живота си.

    Скоро след като се дипломирал Гарет започнал работа във финансовия сектор в Сан Франциско. Избрал Хаваи за за една своя ваканция и след това цял живот мечтал да се върне. Е, не съвсем цял живот, защото скоро го направил.  

    Първоначално Мореро си мислил, че Хаваи е мястото, където иска да живее. Скоро след това, обаче преустроил мислите си и започнал да се чуди „Как да се премести на Хаваи по-бързо“. Така мозъкът му започнал да работи на бързи обороти и му предоставил идея. Мореро се сеща как докато бил на почивка в Хаваи поискал да му сервират местна бира, но в нито едно заведение не предлагали такава. Всички бири били вносни.

    Така се родила идеята. През 2006г. Мореро се мести в Хаваи и започва да прави крафт бива на острова. Това е рискован ход, защото трябвало да напусне сигурна работа, за да преследва мечтата си. Мореро казва: „Бях на 26 години и смятах, че мога да се справя с всичко. Скоро разбрах, че ще срещна доста трудности. По това време банките дори не искаха да говорят с нас. Добре де, говореха, но се смееха на идеята“.

    Затова Мореро и приятелката му Мелани събират малка сума от своите приятели и семейства, за да стартират Maui Brewing Company – пъб, в който се сервира крафт бира, собствено производство. Скоро търсенето на бирата надвишило многократно предлагането и двамата предприемачи решили да започнат бутилиране.

    През 2012г. компанията успяла да си осигури заем от правителството и отворило още една фабрика. Производството скочило драстично. Така само 8 години след старта си, компанията на Мореро отчела продажби за над 10 млн. долара.

    Днес в пивоварната в Хаваи работят 400 човека. Само след две години Мореро ще увеличи броя на ресторантите си до 4, а служителите до 700 души.

    Тази седмица Мореро получи и награда National Small Business Persons of the Year. Мореро е доказателство, че пред всеки от нас изникват възможности. И ако искаме да постигнем успех, трябва да се опитаме да прескочим трудностите и да вървим смело напред.

    предприемач крафт бира Maua Brewing Company Хавай

    Оценка на новината

    0