• Българи чертаят нов модел в IT обученията

    Българи чертаят нов модел в IT обученията

    Един български стартъп създаде уникална платформа за IT курсове, до които имат достъп компании и потребители от над 50 държави.

    Българи чертаят нов модел в IT обученията

    Един български стартъп създаде уникална платформа за IT курсове, до които имат достъп компании и потребители от над 50 държави. Идеята е да се свързват корпоративни клиенти, които искат да намерят IT курсове за своите служители. В момента на платформата са качени над 35 000 различни курсове.

    Платформата работи заедно с над 430 обучителни фирми. Платформата CourseDot успява да даде на фирмите достъп до различни програми и възможности, които иначе са трудни за откриване.

    Създателите на платформата са Теодор Панайотов и Георги Ганчев. Идеята е дошла, когато двамата забелязват, че някои големи тренинг компании в сферата на ИТ технологиите, слагат цени на курсове, които често не са свързани с реални доходи. Така създават marketplace, където клиентите имат достъп до много повече IT курсове. Но платформата предлага облаги и за тренинг компаниите – дава им достъп до всичките си сертифицирани инструктори.

    Така платформата се превръща в лидер и може да договаря по-добри условия и цени за своите клиенти. Повечето потребители на платформата са големи компании, които имат големи ИТ отдели и искат да обучат служителите си по-добре.

    В основата си CourseDot е посредник, гарантиращ качество на обучението от страна на тренинг компанията и заплащане от страна на клиента. Освен 430-те трейнинг компании, участие взимат и над 2000 сертифицирани IT инструктори от цял свят.

    IT курсове IT обучения CourseDot IT инструктори

    Оценка на новината

    0