• Пловдивският веган шоколад, който няма да те скара с летните ти дрехи

    Пловдивският веган шоколад, който няма да те скара с летните ти дрехи

    Лятото вече е тук и много от нас са минали на диета, за да изваят по-привлекателни форми за плажа. Да, но е много трудно да устоиш на сладките изкушения.

    Пловдивският веган шоколад, който няма да те скара с летните ти дрехи

    Лятото вече е тук и много от нас са минали на диета, за да изваят по-привлекателни форми за плажа. Да, но е много трудно да устоиш на сладките изкушения. Особено ако са с марка Casa Kakau. Ако още не сте ги пробвали – това са натурални веган шоколади, без съдържание на консерванти, оцветители, стабилизатори, оцветители, хидрогенни масла и подобрители. Така че - консумирайте на воля и без мярка, защото веган шоколада няма да Ви донесе няколко излишни килограма.

    Те са създадени по идея на Иван и Ивалина Илчеви от Пловдив. Те използват само натурални продукти, а какаовите зърна внасят директно от ферми в Еквадор.
    През есента на 2015г. семейство Илчеви решава да направи натурален шоколад за сина си, който е силно алергичен към млечни и животински продукти. Така семейството създава веган шоколад, без лицетин и глутен.

    Разбира се, преди крайния продукт налице са стотици експерименти, проби, комбинации и редица грешки. Сега каковите зърна от Еквадор се пекат на място и се мелят на каменна мелница. След което шоколада отлежава и се разлива на ръка.

    Casa Kakau е регистрирана миналата година. Първоначалната инвестиция е около 100 хил. лв. – кредит и собствени средства. Първите продукти на веган шоколадите се появиха в началото на годината. До днес на пазара са достъпни 7 вида шоколад, както и шоколад за пиене и чай. Клиентите могат да си закупят и пакетирани сурови какаови зърна.

    В момента компанията успява да прави по 200 шоколада на ден, а продуктите им могат да бъдат открити в над 60 обекта в страната. Цената за един шоколад е между 5.70 и 6.50 лв. За момента приходите на компанията са около 35 хил. лв.

    млади предприемачи натурални продукти веган шоколад Casa Kakau

    Оценка на новината

    0