• Защо България се нуждае от масово предприемачество?

    Защо България се нуждае от масово предприемачество?

    Масовото предприемачество в България и Европа ще осигури висок жизнен стандарт

    Защо България се нуждае от масово предприемачество?

    България и Европа имат нужда от масово предприемачество, за да имат висок жизнен стандарт и в бъдеще, и институциите могат да допринесат.  Това заяви днес българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на откриващата си реч на конференцията по предприемачество "Следвай идеите си - стани предприемач", съобщиха от пресцентъра на партията.
        В Европа само 37 на сто от хората имат предприемаческа нагласа, докато в САЩ процентът е 52 на сто. Можем да стимулираме предприемачеството, като, от една страна, улесним тази една трета от населението да развива бизнес, а от друга, увеличим броя на предприемачески настроените хора, е посочила Ева Майдел.
        На събитието, част от календара на българското председателство на Съвета на ЕС, са говорили министърът на икономиката Емил Караниколов, високопоставени представители на Европейската комисия, български и европейски предприемачи и инвеститори.
        "Европейските институции могат да спомогнат много за стимулирането на предприемачеството, особено що се отнася до премахване на пречките пред единния пазар и улесняване на достъпа до финансиране. Но освен това работим и за регулации, помагащи, например, на предприемачите да започнат отново бизнес чрез безусловно освобождаване от дълговете им от предходен фалит в рамките на максимум 3 години", е допълнила Ева Майдел, която работи по важни инициативи за стимулиране на предприемачеството като плана за инвестиции "Юнкер", завършването на Единния цифров пазар и промотирането на предприемаческо образование чрез платформи като Образование България 2030.
        "България вече има добра стартъп среда, имаме своите примери за успешни изходи на предприемачи, създали компания и продали я за доста повече от вложенията си, имаме фондове за рисково и дялово финансиране като Eleven и Launchub, имаме акселератори като този на Start it Smart, мотивационни лекции и събития по темата почти всеки ден, и то не само в 1-2 града," е заявила още тя.

    Източник: БТА

     
    България предприемач бизнес новини европа инвеститори предприемачи масово предприемачество висок жизнен стандарт стимулиране

    Оценка на новината

    5.00