• Какви инвестиционни възможности вижда Катар в България?

  Какви инвестиционни възможности вижда Катар в България?

  Вчера министър-председателят Бойко Борисов представи инвестиционните възможности в България пред делегация от Катар

  Какви инвестиционни възможности вижда Катар в България?

  Български бизнес проекти, към които Катар проявява интерес за инвестиции, бяха обсъдени на среща на министър-председателя Бойко Борисов с делегация от Катар, водена от шейх Абдул Азиз бин Али ал Тани, член на емирското семейство, и включваща представители на Qatar Investment Autority, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Срещата е продължение на разговора на българския премиер с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани в началото на март в София.
           Фокусът на разговорите е бил поставен върху потенциала за сътрудничество при изграждането на инфраструктурни обекти като тунела под "Шипка", АМ "Черно море", индустриалната зона в Стара Загора, летищата "София" и "Стара Загора" и други. Друга обсъждана тема е била свързана с възможностите за инвестиции, които предоставя богатството на страната ни от минерални и изворни води, както и балнеоложки центрове.
         От българска страна в разговорите са  участвали министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на икономиката Емил Караниколов, както и кметовете на Бургас и Стара Загора.

  Източник: БТА

  България предприемач бизнес новини инвестиции Катар проекти възможности

  Оценка на новината

  5.00