• Турска фирма се готви да инвестира в изграждане на предприятие за преработка на царевица

  Турска фирма се готви да инвестира в изграждане на предприятие за преработка на царевица

  Инвеститорите възнамеряват да изградят предприятието в Североизточна България

  Турска фирма се готви да инвестира в изграждане на предприятие за преработка на царевица

  Турска фирма иска да изгради в Североизточна България предприятие за преработка на царевица. Това съобщиха от областната администрация в Разград след среща на областния управител Гюнай Хюсмен с бизнес делегация от фирма "Тарким". Инвестицията е за около 35 милиона евро.
  Предвижда се разкриване на 200 работни места, производственият процес ще е непрекъсваем. Продукцията ще е модифицирано нишесте и фуражи. Суровината, от която предприятието се нуждае, е 100 000 тона царевица годишно, ще необходимо и използване на 3000 кубика вода дневно, посочват от областната администрация.
  Областният управител на Разград изразил подкрепата си за потенциална инвестиция в Лудогорието. Пред инвеститорите той изтъкнал предимствата на региона пред съседните области. Той посочил, че в Разградска област има работна ръка, налични са и специалисти от Филиала на Русенския университет и гимназиите в областта, недалеч има пристанище, пътната инфраструктура е добра, а където все още не е се модернизира. Хюсмен предложил на инвеститорите да разгледат и потенциални имоти като бившия КОС в Разград, който е държавна собственост, както и общински терени в Исперих.
  Въз основа на срещите си в региона членовете на бизнес делегацията ще изготвят доклад за акционерите на "Тарким", които ще решат дали и къде да инвестират в България, допълват от пресцентъра на държавната институция.

  Източник: БТА
   

  бизнес новини предприемач инвестиция предприятие турски инвеститори Северозточна България

  Оценка на новината

  5.00