• Българска фирма изобрети часовник с GPS

    Българска фирма изобрети часовник с GPS

    Часовникът ще осигури на родителите спокойствие, защото ще знаят къде са децата им по всяко време.

    Българска фирма изобрети часовник с GPS

    Българската компания „Алтерко Роботикс“  изработи интелигентен детски часовник, които дава възможност на родителите да си информират за местоположението на децата им в реално време.“ Умният“ часовник GPS-GSM е от ново поколение MyKi™ и е предназначен за  деца от 5-10 годишна възраст.

    От компанията уточниха, че новият продукт е с вградена SIM карта, синхронизирана с безплатно мобилно приложение, разработено от Android и iOS. То ще може да даде възможност на детето да получава и да прави обаждания, както и да изпраща текстови съобщения.

    Часовникът ще може да бъде контролиран и настроиван от телефон или таблет. От фирмата уточняват, че той ще използва обхвата на мобилните мрежи. За да бъде MyKi™ по-интересен за малките, е разработен в три цвята: син, розов и червен.  И още една екстра ще има часовникът, която е по-скоро за спокойствието на родителите: чрез мобилното приложениеще може да се проследи движението на детето в рамките на последните 30 дни.

    Часовникът-телефон тези само 40 грама, като е направен така, че да пасва на детската ръчичка. Снабден е и с устойчив на удари OLED екран и се зарежда, както обикновено мобилно устройство.

    часовник българска фирма мобилно устройство Алтерко Роботикс MyKi Watch

    Оценка на новината

    0