• Българска фирма създаде бамбукова четка за зъби

    Българска фирма създаде бамбукова четка за зъби

    Инвестицията, която направила компанията "Норте" възлиза на 15 хил.лв.

    Българска фирма създаде бамбукова четка за зъби

    Българска фирма „Норте“ създаде бамбукова четка за зъби под бранда Nordics. Фирмата е от семеен тип и е създадена през април.

    От компанията обясниха, че за продажбата й няма специални регулации, както при хранителните продукти например. Идеята тя да бъде изработена от бамбук е в съответствие с екомисленето на доста хора.

    Бамбукът идва от Малайзия, където се произвеждат корпусът и влакната. В България те се обработват допълнително.

    Иначе всички материали, използвани са изработката на четката са биоразградими. Дръжката е от 100% бамбук, който има регенеративни свойства и на практика не се стига до изсичане на гори. Опаквката е 100% рециклиран картон и е напълно разградима.

    Пазарът на бамбуковите четки бил изпробан с 500 бройки без лого, които били разпродадени за две седмици. Следващата партида е от 1000 четки, които вече са брандирани и допълнително разработени с активен въглен за избелване.

    Цената на четката варира от 4,50 до 5,00 лв. в зависимост от надценката на отделните търговци. На този етап фирмата зарежда около 30 магазина в София,  Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Русе и Хасково. Има и запитване за дистрибуция в Румъния.

    От „Норте“ споделят, че са инвестирали около 15 хил.лева лични средства за направата и разпространението на бамбуковите четки.

    българска фирма бамбукова четка за зъби

    Оценка на новината

    0