• Варненци превръщат обикновени чаши в произведения на изкуството

    Варненци превръщат обикновени чаши в произведения на изкуството

    Изключителните предмети се изработват от двама варненци – Косе и Светла, които работят в тандем, под общото име “Kose Winehouse”, а уникалните им произведения бързо набират популярност и успех сред потребителите.

    Варненци превръщат обикновени чаши в произведения на изкуството

    Всяко нещо, направено на ръка и с много любов е изключително само по себе си. “Hand-made”-а стана изключително популярен по света, а вече и у нас. Започнаха да се появяват различни картички, кутии, пликове и рамки, които са ръчно изрисувани или декорирани.

    От скоро на пазара се появиха и ръчно декорирани бутилки, декантери и чаши за вино. Изключителните предмети се изработват от двама варненци – Косе и Светла, които работят в тандем, под общото имеKose Winehouse, а уникалните им произведения бързо набират популярност и успех сред потребителите.

    Първоначално бизнесът на амбициозните българи започва със създаването на испано-португалски ресторант с иберийска кухня, музика и вино, който е първи по рода си в България. Като ценители на виното обаче, Косе и Светла решават, че това е напитка, която заслужава да бъде силно популяризирана, ето защо създават един от първите винени барове у нас, който позиционират в Морската градина на Варна.

    От няколко години обаче, двамата варненци се занимават само с декорация на винени бутилки, чаши и декантери.

    „С такава декорация се занимаваме от няколко години. От момента в който решихме да покажем на нашите клиенти, че освен това което консумират е много важно с кого, къде, как и в какво го консумират. Виното е "приятел", с който трябва да се контактува подобаващо.” – коментират Косе и Светла.

    В магазина си във Варна, те предлагат много разнообразни вина, предимно от малки български изби, където виното се създава с много любов.

    „За да се насладят нашите клиенти още по-пълно на тази Божествена напитка ние декорираме ръчно чашите и декантерите, които използват. Декорираме и бутилките, които освен виното носят и едно артистично послание на притежателите си.” – споделят талантливите варненци.

    За изработката на уникалните предмети, Косе и Светла използват акрилни бои и пасти, които са напълно безвредни, а изработката на комплект от 2 чаши и бутилка отнема около 2 седмици.

    Въпреки, че българската „публика” е много взискателна, двамата варненците се радват на голям интерес към продуктите си. Те споделят, че в последните години, българите са започнали да отдават нужното внимание и оценка на ръчния труд, който се котира много високо по цял свят.

    Според талантливия тандем, бизнесът в България е труден за стартиране, поради множеството бюрократични пречки, които спират развитието на новите бизнес начинания.

    Косе и Светла обаче, остават позитивно  настроени към бизнес климата у нас и съветват всеки, който стартира бизнес да не се отказва и да продължава да се развива, въпреки всички трудности, които се изпречват на пътя му.

    Kose winehouse декорации на чаши декорации на бутилки декорации на винени бутилки декорации на декантери ръчно изработени декорации Косе и Светла

    Оценка на новината

    5.00