• Изграждат български хипермаркет в „България мол“

    Изграждат български хипермаркет в „България мол“

    В последно време, все повече хипермаркети у нас затварят врати. „Пени Маркет“, „Пикадили“, а преди дни и „Карфур“, затвориха свои магазини. Именно затова, все по-усилено циркулира идеята за създаването на български хипермаркет.

    Изграждат български хипермаркет в „България мол“

    В последно време, все повече хипермаркети у нас затварят врати. „Пени Маркет“, „Пикадили“, а преди дни и „Карфур“, затвориха свои магазини.

    Именно затова, все по-усилено циркулира идеята за създаването на български хипермаркет. Такъв би трябвало за заработи до средата на октомври в софийския "България мол", става ясно от мейли, изпратени от Александър Викилев, управител на "Вердон инвест", до български производители.

    Припомнямe, че преди време имаше такава идея по време на правителството оглавявано от Пламен Орешарски. Тогава, министърът на икономиката Драгомир Стойнев подкрепи идеята на Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ за откриване на хипермаркет, в който да се продават единствено български стоки. Впоследстие обаче, идеята не беше реализирана, заради политическата криза.

    Новият български хипермаркет ще се намира в „България мол“, като вече е сключен договор. "Ръководството на мола се отнася много положително към инициативата, подкрепя я и са склонни на взаимоизгодни условия", съобщават от „България мол“.

    Викилев обясни, че до този момент са сключени договори с над 300 малки и средни фирми, които да предоставят различен набор от стоки. Акцентът ще падне върху млечните, месните продукти, вината, плодовете и зеленчуците, но не по-малко значение ще имат и дрехуте и обувките.

    В магазина ще има пекарна, топла витрина, предлагаща "ресторантска храна на магазинни цени". В него ще се тестват различни нови концепции – например в предлагането на безалкохолни напитки. Сред идеите е също така да има каса за майки с деца, на която да не бъдат излагани импулсни продукти, онлайн магазин и пр. Ще има перманентни дегустации, които ще са безплатни за производителите, но ще стават по предварителен план.

    Очаква се българският хипермаркет да доведе до сериозен интерес сред населението и предлаганите стоки да се радват на висока популярност.

    български стоки малък бизнес в България Български хипермаркет България мол

    Оценка на новината

    0