• Създадоха първият български интерактивен буквар

    Създадоха първият български интерактивен буквар

    Преди около месец, беше пуснат първият интерактивен буквар, изцяло на български език. Той се казва „Буквеница”, а негов създател е помориеца Георги Кънчев.

    Създадоха първият български интерактивен буквар

    Преди около месец, беше пуснат първият интерактивен буквар, изцяло на български език. Той се казва „Буквеница”, а негов създател е помориеца Георги Кънчев.

    Той създава буквара, подтикнат от любопитството на детето си към модерните технологии. Бащата решил да превърне интересите на сина си, не само в забавно, но и в полезно занимание, ето защо започва да търси образователни игри и приложения, подходящи за деца от 3 до 6 годишна възраст. Георги обаче, удря на камък при търсенето, защото подобни образователни приложения, съществуват само на чужди езици. Така той решава да започне да работи по свое собствено образователно приложение, изцяло на български език, което да е подходящо за малките. Георги буквално започва от А, Б, В... и така създава първият интерактивен буквар изцяло на български език.

    Различните упражнения в „Буквеница” са различни интерактивни игри с различни правила и мисии. Когато детето избере дадена буква или цифра, излиза стихотворение, което прави запомнянето на думичката по-лесно. След това играта продължава с „уроци” по писане. Излизат вълшебни точки, които детето трябва да свърже по различен начин и да напише дадената буква или цифра. Играта приключва с изписване на буквата или цифрата без помощни средства.

    „Буквеница” е един изключително забавен начин да научите детето да опознае буквите, да придобие умения по четене и писане и да се чувства по-уверено. Изследванията показват, че когато едно дете се научи да пише и чете преди да започне училище, то се чувства по-уверено в себе си, усвоява материала по-лесно и напредва по-бързо.

    „Буквеница” съществува в два варианта – безплатен и платен, като платеният вариант струва по-малко от 4 лв. Приложението се предлага както за телефони, така и за таблети – за iOS и Android.

    първият интерактивен буквар изцяло на български език Буквеница Георги Кънчев образователно приложение на български език

    Оценка на новината

    5.00