• България се нарежда на 4-то място по производство на велосипеди в ЕС

    България се нарежда на 4-то място по производство на велосипеди в ЕС

    Според статистиката най-голямото потребление на велосипеди е във Франция, като годишно там се продават близо 3 млн. велосипеда. Това обаче не попречи да България да я изпревари по производството на велосипеди.

    България се нарежда на 4-то място по производство на велосипеди в ЕС

    Според статистиката най-голямото потребление на велосипеди е във Франция, като годишно там се продават близо 3 млн. велосипеда. Това обаче не попречи да България да я изпревари по производството на велосипеди. И макар у нас да се продават около 80 хил. броя годишно, ние надминаваме Франция по производство и се нареждаме на 4-то място по производство на велосипеди в ЕС.Разбира се не всички велосипеди остават у нас. Българските велосипеди масово се изнасят, предимно в Италия, Холандия, Германия и Франция.

    Производството на велосипеди у нас е достигнало 950 хил. бройки през 2014г., а според президента на „Веломания” Драгомир Кузов, производството е дори повече от прогнозираното. „Разбира се, ще изчакаме да излезе официалната статистика, но аз смятам, че сме надвишили бройката от 950 хил. велосипеда. Очакванията ни са, през 2016г. производството на колела у нас да надвиши 1 млн. бройки.” – коментира Кузов.

    Франция е един от най-сериозните клиенти на велопроизводителите у нас и по-специално на велосипедите „DRAG” – собственост на Кузов. „Вече втора година, купата на Франция се казва Drag Bicycle. Състезателите са доволни от нашите велосипеди, защото държим на качеството и предлагаме велосипеди само в средния и високия клас.” – споделя Кузов.Той споделя, че "имаме" над 50 медала то различни състезания по цял свят. "Португалците станаха световни шампиони с нашите колела" - хвали се Кузов.

    български велосипеди производство на велосипеди велосипеди drag Drag Bicycle

    Оценка на новината

    0