• Ще произвеждаме ли електромобили?

    Ще произвеждаме ли електромобили?

    България е на път да стане една от страните, в които ще се произвеждат електрически превозни средства. В момента се работи по първият български електрически автомобил – Хармони, чието производство е част от два проекта.

    Ще произвеждаме ли електромобили?

    България е на път да стане една от страните, в които ще се произвеждат електрически превозни средства. В момента се работи по първият български електрически автомобил – Хармони, чието производство е част от два проекта. Това коментират от Българска асоциация Електрически превозни средства.

    Електромобила се разработва в рамките на проектите PlusMOBY и FreeMOBY, по които организацията работи в консорциум с партньори от Великобритания, Полша, Испания, Италия, Румъния, Дания и Австрия.

    Днес (29.08) в The Mall, проектът „Хармони” ще бъде представен пред широката публика, като събитието ще бъде съпътствано от тест драйв на различни видове електромобили.

    Електромобилът Хармони, както останалите електромобили, е изключително компактен и много подходящ за малките градски улици. Колата може да измине до 150 км с едно зареждане и да развие скорост от 90 км/ч при 4 часа пълно зареждане.

    Хармони разполага със сменяеми акумулатори, които могат да се зареждат от външна станция, а при необходимост зареждат и външни консумативи.

    Електромобилът може да се внедри у нас, както за лична употреба, така и за бизнес цели. Освен за захранване на българския пазар, колата ще се произвежда и с цел износ.

    електромобил производство на електромобили електромобил Хармони български електромобил

    Оценка на новината

    0