• Български електромобил с два багажника, стана хит в Пловдив

    Български електромобил с два багажника, стана хит в Пловдив

    Нова българска иновация в автомобилостроенето стана истински хит на панаира в Пловдив. Там за първи път беше показан българският електромобил, който разполага не с един, а с цели два багажника.

    Български електромобил с два багажника, стана хит в Пловдив

    Нова българска иновация в автомобилостроенето стана истински хит на панаира в Пловдив. Там за първи път беше показан българският електромобил, който разполага не с един, а с цели два багажника. Предният багажник на електромобила може да побере багаж до 100кг, а задния багажник побира до 500кг.

    Фирмата производител на електромобила се помещава във Варна и се занимава с проектиране, изграждане и поддръжка на фотоволтаични централи, автономни соларни системи за производство на екологична енергия, изграждане на соларни помпени системи и пречиствателни станции.

    Собственикът на компанията инж. Кольо Орешков коментира, че дизайна на автомобила е напълно авторски, а шасито е разработено заедно с партньори от Полша. „Нашият електромобил е 4-колесно превозно средство от категория L7E. Той може да развие до 50 км в час в градски условия, а двигателят му е не повече от 5 киловата. Нулевият прототип, който показваме в Пловдив тежи 400 кг. и е предназначен за двама пасажери.” – добавя Орешков.

    Едно пълно зареждане на електрическата кола, трае около 5 часа, а след него колата е способна да измине 100 км, преди следващото зареждане. Цената на електромобила е 25 000 лв.

    Техническия панаир в Пловдив продължава до 1-ви октомври и всеки, който има интерес, може да го посети и да види българския електромобил, както и много други технологични иновации.

    Пловдив български електромобил панаир в Пловдив български електромобил с два багажника електромобил с два багажника

    Оценка на новината

    0