• Българи изобретиха вафлена чаша

    Българи изобретиха вафлена чаша

    Млади пловдивчани изобретиха и патентоваха чаша за кафе от вафлени кори.

    Българи изобретиха вафлена чаша

    Млади пловдивчани изобретиха и патентоваха чаша за кафе от вафлени кори. Мирослав Запрянов, Младен Джалъзов и Симеон Гавраилов направиха фурор със създаването на уникалната чаша. Изобретателите са приятели още от първи клас, а хрумването за чашата на Мирослав се е зародило още през 2002 година. Тримата предприемат действия за превръщането на идеята в реален проект през 2013 година, а през 2014 създават фирма „Къпфи“.

    Вафлената чаша Cupffee вече е завършен продукт и се презентира в пловдивски хотел „Империал“.

    Тя е направена от екологично чисти суровини- предимно зърнени продукти. Чашата може да бъде изконсумирана в качеството си на обикновено придружаваща кафето бисквитка. Тестото й е замесено по специална рецепта, за да бъде влаго и термоустойчива, а етикета, който я обръща й придава стил. Вкуса на Cupffee е леко сладникав, но не влияе на вкуса на кафето. Уникалната чаша запазва хрупкавостта си до 40 мин. след като напитката престой в нея.

    Изобретението не е просто страхотна идея, а същинска революция, която е предизвикана от млади българи. Еко чашата ще бъде на пазара от догодина.

    Вафлената чаша Къпфи Cupffee

    Оценка на новината

    0