• Магазин за продукти от българска роза в Англия

    Магазин за продукти от българска роза в Англия

    В английското градче Ледбъри британка и българка разработват магазин за продукти от българска роза.

    Магазин за продукти от българска роза в Англия

    В английското градче Ледбъри британка и българка разработват магазин за продукти от българска роза. Те споделят, че британците са очаровани от българските продукти.

    Вяра и Джорджина имат  онлайн магазин и стартират бизнеса си в началото на тази година. Направили са фейсбук страница, в която публикуват за уникалността на българската роза, историята й и начина на извличане на розовото масло. Едната от собственичките на магазина споделя, че го наричат „бутиков“ заради продуктите, които предлагат за чуждия пазар.

    Вяра споделя още, че с британската си съдружничка Джорджина са се запознали в местния търговски център, на който тя е мениджър. Британката е станала верен клиент от самото начало, а вече е и партньор. Тя управлява козметично студио с изцяло натурална козметика и много държи на качеството й. Джорджина обожава продуктите от българска роза и според нея те са най-добрите, на които е попадала.

    Сътрудничките споделят, че има клиенти, които живеят далеч от Ледбъри, но поръчват по телефона, защото много харесват стоката им. Те казват, че повечето от тях са кореняци, но има и много българи.

    Попринцип англичаните са големи традиционалисти и са скептично настроени, но в крайна сметка опитат ли веднъж, остават очаровани и се връщат, за да повторят.

    Българското трябва да се популяризира по-широко, защото например розовата вода е доста популярна, но много малко хора са наясно, че България е един от основните производители.

    Джорджина признава, че бизнеса не е от най-печелившите, а по скоро е като хоби, за да разкрият уникалността на розовото масло.

    България магазин за продукти от българска роза розовото масло розовата вода

    Оценка на новината

    0