• Български физик изобрети вечна батерия

    Български физик изобрети вечна батерия

    65-годишният физик Александър Александров от ямболското село Люлин, твърди, че е успял да изобрети вечна батерия.

    Български физик изобрети вечна батерия

    65-годишният физик Александър Александров от ямболското село Люлин, твърди, че е успял да изобрети вечна батерия. Идеята на Александров идва, след като преди време, ЧЕЗ спират тока му, заради неплатени сметки.

    Ученият споделя, че прави батериите от подръчни средства, а основната съставка е смес от сажди и други химични елементи, които Александров пази в тайна. Ленено платно, графитна сърцевина от изтощена батерия, „магическата смес“ и малко солена вода, са компонентите, създаващи електричество в дома на физика.

    В момента батериите на Александър успяват да заредят телефона му, да пуснат радиото и да държат лампите в дома му светнати.

    Това не е първото уникално изобретение на талантливия учен – преди години той е патентовал няколко други свои открития. Александър коментира, че от патентното ведомство изтича много информация и към момента го е страх да патентова батериите си, за да не ги откраднат.

    Според него, в бъдеще, тези батерии ще заменят досегашното потребление на ток и хората няма да плащат сметки.

    Най-голямата мечта на учения е да направи дома си изцяло пасивен – да бъде зареждан само и единствено посредством изобретените от него батерии. Според неговите изчисления, той ще се нуждае от 3000 лева, за да създаде батерии, които да захранват всички уреди в дома му.

    Александър се надява да открие спонсор, за да сбъдне мечтата си и да докаже, че батериите му биха могли да заменят потреблението на електрическа енергия.

    Александър Александров вечна батерия батерия заменя потреблението на ток

    Оценка на новината

    5.00