• Българин създава щадящо очите приложение

    Българин създава щадящо очите приложение

    Приложението, което програмистът създава премахва синята светлина, която се излъчва вечер, както и дразнещото трептене на монитора.

    Българин създава щадящо очите приложение

    Българинът Даниел Георгиев много е искал да стане добър програмист и е прекарвал много часове пред компютъра. Когато е усетил влияянието върху очите си, той е започнал да търси начин как да спре лошото влияние, за да продължи да работи безпролемно.

    „Прекарвах по 10-12 часа пред компютъра. Исках да стана много добър в това, което върша и очите започнаха да ме болят. Излизах навън със слънчеви очила, защото светлината ме дразнеше. Наложи се да сложа очила за пръв път в живота си.“, споделя Даниел.

    Даниел е пробвал да настройва алармата на телефона си на всеки 30 мин., за да става за малко от компютъра, но така губел много време и освен това не помогнало. Затова той решил да създаде приложение, което ще щади очите

    Приложението, което програмистът създава премахва синята светлина, която се излъчва вечер, както и дразнещото трептене на монитора. Преди да започне, Даниел е изчел много литература, която му е помогнала да научи това, което му е нужно.

    Приложението се казва Iris и е безплатно по 4 часа на ден. iPhone има вградена функция за него. Приложението има една безплатна версия и две платени. 

    Най-много продажби има в САЩ, но приложението успешно се ползва в офиси по цял свят.
    В момента Даниел Георгиев работи по приложение, което ще ни помогне да сме по-продуктивни във времето си пред компютъра, като блокира достъпа до социалните мрежи, когато се ровим там твърде дълго.

     

    Iris приложение което щади очите

    Оценка на новината

    5.00