• Българска компютърна игра излиза на световния пазар

    Българска компютърна игра излиза на световния пазар

    Българската компания „Хемимонт Геймс”, разработваща компютърни игри ще представи на пазара нова игра тази година.

    Българска компютърна игра излиза на световния пазар

    Българската компания „Хемимонт Геймс”, разработваща компютърни игри ще представи на пазара нова игра тази година.
    Играта се казва „Виктор Вран” и е разработена за Play Station.  В проекта са инвестирани милиони за актьори и дизайн, а цялата разработка е отнела 6 години.

    Компанията „Хемимонт Геймс” вече има няколко успешни проекта зад гърба си – „Картаген”, „Келтски крале”, „Римска империя” и други. Първата игра, излязла на пазара е „Цар: тежестта на короната”, която излиза през 2000г. – три години след създаването на компанията.
    „Хемимонт Геймс” акцентира върху историята на Рим и България.

    Играта е екшън и разказва за това как Виктор отива в страна, наречена Загоравия, за да търси свой приятел. Там се натъква на  чудовища, които убиват хората и героят решава да върне мира в страната. Играта ще се предлага на световните пазари, а създателите ѝ очакват голям успех.

    “Мисля, че сумарно имаме повече от 6 години работа по играта. Имаше спорове и дори бой във фирмата относно сюжета. Решихме, че ролева игра с екшън елемент е това, което търсим, за да покажем разбирането си какво е добра игра”, казва продуцентът на компанията Бисер Дянков.

    В последните години разработката на видео игри застигна световното кино по инвестирани средства и печалби, а една българска компания успя да си пробие път до световните пазари и да намери своето място сред най-добрите в бранша.

     

    Haemimont games Victor Vran компютърни игри

    Оценка на новината

    5.00