• Българско приложение в класацията на британското Women’s Health

    Българско приложение в класацията на британското Women’s Health

    Едва ли някой от нас не си е обещал, че през тази година ще живее по-здравословно и ще се движи повече. И във времето, в което живеем, когато технологиите са навсякъде около нас и предлагат решения за почти всичко, едва ли някой от нас не е срещал мобилно приложение, което да помогне в начинанието.

    Българско приложение в класацията на британското Women’s Health

    Едва ли някой от нас не си е обещал, че през тази година ще живее по-здравословно и ще се движи повече. И във времето, в което живеем, когато технологиите са навсякъде около нас и предлагат решения за почти всичко, едва ли някой от нас не е срещал мобилно приложение, което да помогне в начинанието.

    Такива приложения има много, но ако сте решили да постигнете здравословен и балансиран живот, заложете на 2 Health App. Това е приложение, разработено от българи и е насочено именно към това.
    Създателката Ивета Филипова, отдавна се занимава с йога и решава, че иска да помогне на хората, които искат да променят начина си на живот. Приложението съдържа видеа с йога упражнения, рецепти и съвети за подобряване на състоянието на духа и тялото.

    2 Health App  е пуснато през пролетта миналата година, а през декември, зае място в класацията за най-добри продукти на 2016г. на британското списание Women’s Health.
    Идеята на Ивета идва докато живее, заедно със съпруга си Филип, в Лондон. Там тя учи „История на изкуството“ и през цялото време се занимава с йога.
    „Идеята за проекта се въртеше в главата ми от доста години, защото отдавна се занимават с йога и здравословно хранене – по лични причини и от интерес. Учех и живеех в Лондон, а там е скъпо да запонеш подобен бизнес. Затова, когато със съпруга ми решихме да се върнем в България през 2015г., реших да му споделя идеята си.“

    Ивета напразно се притеснява, че съпругът ѝ няма да я вземе на сериозно, тъй като тя не разбира нищо от създаване на приложения. Филип, обаче, застава твърдо зад нея и двамата започват да събират екип. Ивета изготвя бизнес плана, започва да заснема видеата и да подбира рецептите. Когато се завръщат в България, вече имат готов екип и работата започва.
    Макар Ивета да не е съвсем наясно с процеса, тя успява да го контролира успешно.

    Екипът от девелоперите е изцяло български, но имат съветници от Лондон, Маями и Единбург и освен това работят с българската компания Hokomo, която е със седалищи в САЩ.
    Приложението е насочено към англо-говорящите държави, но създателите откриват, че имат публика и на места, където не са очаквали – Виетнам, Колумбия и много други.
    В България публика почти няма. „Тук потребителите все още не са склонни да плащат за приложения, а това че е на английски още повече затруднява купуването. За сега оставаме приложение, създадено в България, но предназначено за чуждестранните пазари.“, коментира Ивета.

    „В момента се предлагат много приложения и е трудно да стигнеш до потребителя. Затова ни трябваше стабилна маркетингова стратегия, която вече започва да работи. До голяма степен разчитаме на социалните мрежи, но не изцяло. Вече имаме търсения и от списани.“, споделя още създателката Ивета.

    2 Health App  е едно от малкото приложения, които не изискват допълнителни такси, след първото плащане от 0,99 цента. След това плащане, потребителят получава достъп до цялата информация в приложението.

    „Искаме да направим 2 Health App хъбове с йога студио, бар за смутита и пространство за срещи. Ще започнем от София, но искаме подобни хъбове и на други места.“, разказва Ивета бъдещите си планове.

    йога здравословен и балансиран живот 2 Health App мобилно приложение за здраве

    Оценка на новината

    0