• Семеен бизнес, който удържа на промените

    Семеен бизнес, който удържа на промените

    „Венера Косметикс” е една от първите фирми в България, сдобила се със складова програма. Пловдивската фирми е семеен бизнес и функционира от 24 години.

    Семеен бизнес, който удържа на промените

    Венера Косметикс” е една от първите фирми в България, сдобила се със складова програма. Пловдивската фирми е семеен бизнес и функционира от 24 години. През 1992г., в центъра на град Пловдив, отваря врати малък магазин. В него се продават различни неща – от дрехи до парфюми. Три години по-късно бизнесът се разширява и „Венера Косметикс” се сдобива с първия си фирмет склад. По онова време малко хора са могли да се сдобият с един компютър, пък какво остава за цяла мрежа и складова програма. „Венера косметикс” успява.

    Фирмата се занимава главно с дистрибуция на стоки на едро, в това число и на марки като Maliza, Unilever, Constance Caroll и други. След време в асортимента им влизат и марките Гарниер и Лореал. Фирмата извършва цялата си дейност с 5 буса. Обслужва над 200 обекта в Южна България. Компанията се превръща и в първата по рода си „Еx-Van” – бусът се превръща в търговски обект.

    През 2000г. фирмата отваря първите си два луксозни магазини в Пловдив. Малко преди това „Венера Косметикс” става партньор с Yves Saint Laurent, Dior, La Prairie и други. За съжаление след известно време фирмата намалява дейността си и затваря двата си луксозни магазина.

    Въпреки трудностите, свързани със средства и моралните пречки, обвързани с необходимостта да се освободят 30-те човека, работещи в компанията, създателите не се отказват. След много хвърлен труд, редовна реклама и много вяра, „Венера Косметикс” се завръща с малко изменена дейност – дистрибуция на маркова парфюмерия.

    През 2011г. компанията отваря своя първи официален сайт – fragrances.bg. Не след дълго сайта се превръща в един от най-търсените при покупка на маркова парфюмерия. Блогът към сайта е един от най-богатите на информация. Той вдъхновява създателите да издадат нещо подобно и в книжен вариант. „Парфюмите от А до Я” е първата книга, излязла в България, на тема парфюмерия.

    В момента компанията работи по версии на сайта, насочени към чуждестранните клиенти.
    Компанията продължава да жъне успехи и това само доказва, че с малко повече упоритост и жажда за успех всичко, което човек поиска може да се случи.

    "Венера Козметикс" маркова парфюмерия fragrances.bg

    Оценка на новината

    5.00