• Българи създадоха най-голямата платформа за изучаване на космоса

    Българи създадоха най-голямата платформа за изучаване на космоса

    Райчо Райчев е създател на най-голямата онлайн платформа за изучаване на космоса в Европа.

    Българи създадоха най-голямата платформа за изучаване на космоса

    Райчо Райчев е създател на най-голямата онлайн платформа за изучаване на космоса в Европа. Spaceport Academy е  предназначена за всяка възраст, пол, ползващи различни мобилни устройства и говорещи различни езици.

    Платформата е впечатляваща. Съдържа общо 350 лекции на различна тематика, а най-хубавото е, че всяка една от тях идва от човек, занимаващ се в дадена област. В създаването на лекциите са взели участие представители на Европейската космическа агенция, НАСА, различни водещи университети в света, японската и руската космическа програма, предприемачи и участници в мисията МАРС 500. Техните лекции са били записвани в продължение на години в страбната ни и са специално предназначени за платформата.

    В момента 520 души, от различни точки на света, са на различни етапи от своите обучения в платформата. Имате възможност да избирате измежду различни мисии като изследване на космоса, изкуствен интелект и роботика, космически науки и др. След избирането на мисията трябва да изберете и какво искате да научите.

    „Това е изцяло наш продукт. До последния пиксел.”, казва Райчев. „Искаме да запалим младите отворени умове, които имат интерес към космоса, да потърсят реализация в технологиите и науката.”, споделя още той.

    Платформата е напълно безплатна. Всеки, който пожелае може да се включи и да чете лекциите, които го интересуват и то на собствения си език.

    космос изучаване на космоса онлайн платформа за изучаване на космоса Spaceport Academy

    Оценка на новината

    5.00