• Български стартъп създава шоколад с добавена реалност

    Български стартъп създава шоколад с добавена реалност

    Точно преди празника на влюбените, един български стартъп изненадва с напълно нов продукт на пазара.

    Български стартъп създава шоколад с добавена реалност

    Точно преди празника на влюбените, един български стартъп изненадва с напълно нов продукт на пазара. iGreet създава първия в света шоколад... с добавена реалност. Продуктът няма аналог в света.

    А, какво представлява?
    Това е ръчно изработен фин белгийски шоколад, който предлага невероятен вкус и невероятна изненада. iGreet са разработили специално мобилно приложение с добавена реалност, което да добавя към шоколада нежна анимация.



    iGreet се занимава с производството на поздравителни картички, съдържащи добавена реалност. Картичките са от ново поколение. Те оживяват пред очите на получателя си и носят съвсем различно настроение.

    Стартъпът е бил част от акселераторската програма на Eleven и е привлекъл инвестиция от известния предприемач Тим Дрейпър. Предприемачът и Eleven са вложили общо 100 000 евро в iGreet. В момента компанията успява да се издържа сама, но се нуждае и от по-сериозна инвестиция ако иска да превземе и чуждестранните пазари. 
    Всеки нов продукт от iGreet се предлага първо на българския пазар. Екипът работи по възможността за изнасяне като основни цели са Великобритания, Америка и Германия.

    Освен невероятния шоколад, който е перфектен подарък за всяка влюбена двойка, и прекрасните картички, които са подходящи за всеки повод, компанията работи и по други продукти, в които да интегрира добавена реалност. Сред тях са поставки за чаши, визитки, книги и други.

    Екипът се състои от млади и талантливи хора, създаващи различни и иновативни продукти. До момента в каталога на компанията имад над 50 вида картички за различни поводи.
    Искаме да създадем мрежа от млади художници и да работим с тях постоянно. Трябва да им дадем място за изява и освен това да създадем портфолио, което да отговаря на вкусовете на клиентите ни.”, казва Вичо Димитров, главен изпълнителен директор на компанията.

    добавена реалност iGreet шоколад с добавена реалност поздравителни картички

    Оценка на новината

    5.00