• Българско лекарство подарява живот на милиони онкоболни

    Българско лекарство подарява живот на милиони онкоболни

    Всяка година 12 млн. души в света се диагностицират с онкологично заболяване. Около 20 000 души всеки ден умират заради страшната болест.

    Българско лекарство подарява живот на милиони онкоболни

    Всяка година 12 млн. души в света се диагностицират с онкологично заболяване. Около 20 000 души всеки ден умират заради страшната болест. Хиляди лекари и учени се опитват да открият лек за болестта. Много онкоболни споделят в интернет своите истории и някои бабини илачи, които са им помогнали да се чувстват по-добре, но за момента няма случай на излекуван злокачествен тумор.

    Открието на подобно лекарство ще бъде най-голямото постижение във всички области. То би спасило милиарди животи, но вероятно няма да се появи скоро. В същото време много компании предлагат лекарства, които подобряват симптомите и помагат на онкоболния да живее пълноценно.

    Такова лекарство е и българското „Катрапс”. То е разработено от три поколения на една фамилия. Хапчето вече получи европейски патент, а неговите автори приз „Изобретател на годината”. Всъщност българският препарат е едно от най-добрите лекарства в глобален мащаб.

    „Лекарство, което да прогони рака напълно, няма. Нашата ваксина удължава живота с 20-25 години. Някои от нашите пациенти изживяха цялото си време пълноценно, а накрая си отидоха от друго”, коментира доц. д-р Нася Хаджиева. Начинанието за създаването на лекарството е започнато от нейния баща – проф. Спартак Хаджиев. Той е посветил повече от половин век на това да открие начин за спасяването на животи.
    Неговото дело продължават дъщеря му Нася и внукът му Михаил.

    Българската ваксина успява да стимулира имунна система да се справи сама с раковите клетки. Казано накратко – ваксината учи организма отново да започне да разпознава чуждото от своето. По време на болестта, имунната система спира да прави разлика между чуждите организми в тялото и тези, от които има нужда. Така раковите клетки растат. „Съвсем малки количества от ваксината са нужни, за да „ориентират” организма и той да успее да се справи с чуждите тела.”, разказва Хаджиева.

    Когато започва своята работа, проф. Хаджиев се базира на данни от Пастьоровия институт за това, че онкоболните се влияят добре от БЦЖ-ваксината, която се поставя на всеки от нас през определен период. Той прави много изследвания, докато през 70-те години успява да създаде първата ваксина, която се бори с болестта.

    Ваксината се поставя като манту. Авторите обясняват, че тя действа на всички етапи от болестта, но както и при другите лекарства е добре пациентът да отиде по-рано, за да бъде по-добре повлиян от лекарството. „Това, обаче не е алтернативна медицина. Тя се комбинира най-добре с останалите методи на лечение. Ние препоръчваме на всички наши пациенти първо да минат през останалите етапи на лечение и тогава да се обърнат към нас.”, казва д-р Хаджиева.

    Ваксината може да бъде поставена в София и Пловдив в кабинетите на Хаджиеви. Лекарите успяват да държат връзка с всички болни. По-последни данни ваксината е поставена на 10 000 човека. „Познаваме лично всеки един наш пациент. Всички те ни държат в течение с болестта си.”, казва Хаджиева.

    Чуждестранните клиники също имат интерес към ваксината. Още докато траела процедурата по вземане на европейски патент Хаджиеви са изградили голяма мрежа от партньори. Клиниките, проявяващи интерес са в Гърция, Хърватска и Германия. Сега ваксината може да бъде прилагана на онкоболни по целия свят. Семейство Хаджиеви подарява живот на хора по целия свят, а ваксината е едно от най-важните открития в цялата човешка история.

    лек срещу рака лекарство срещу рака лекарство удължаващо живота Катрапс доц. д-р Нася Хаджиева

    Оценка на новината

    5.00