• "Норте" и бамбуковите четки за зъби

    "Норте" и бамбуковите четки за зъби

    „Норте“ е българска микрофирма, която вече е много популярна в над 15 държави.

    "Норте" и бамбуковите четки за зъби

    Норте“ е българска микрофирма, която вече е много популярна в над 15 държави. „Норте“ произвежда четки за зъби от бамбук. Nordics, както е името на четките за зъби, са биоразградими, за разлика от пластмасовите четки за зъби, които отделят вредни токсини, след като попаднат в околната среда.

    „Норте“ е собственост на Атанас Атанасов и неговата майка арх. Светла Тумангелова. Двамата са хора, които не изхвърлят фасовете си по улицата, вдигат боклука, хвърлен до кошчето, хранят се с био продукти и въобще уважават себе си и околната среда. Идеята за Nordics идва, защото те смятат, че всяка малка постъпка, щадяща природата, има смисъл.

    Бамбука за Nordics се обработва в Малайзия, а в България четките подлежат на допълнителни обработки и опаковане. Всички части на четките са от натурални продукти и са произведени в съответствие с всички европейски изисквания. Относно изборът на материал, двамата предприемачи са избрали бамбука, тъй като той е 100% антримикробен материал.

    Бамбукът всъщност се регенерира, така че за производството на четките не е нужно да бъдат изсичани гори. Всички части на Nordics са биоразградими и евентуалното им изхвърляне в природата няма да доведе до замърсяване.

    В момента „Норте“ предлага различни четки, някои от тях дизайнерски, гравирани, в различни цветове, забавни, семпли, елегантни и въобще – абсолютна наслада за окото. Най-новият продукт в гамата на „Норте“ е Nordics Carbon Whitening – въгленова паста за избелване.
    Бамбуковите четки се продават в Италия, Англия, Латвия, Естония и други. В България Nordics могат да бъдат открити в над 60 обекта – биомагазини, аптеки и дрогерии.

    български предприемачи "Норте" Nordics бамбукови четки за зъби бамбук

    Оценка на новината

    0