• Българин патентова нов вид матрак

    Българин патентова нов вид матрак

    Предприемачът Теодор Димитров разказва, че през последните години в България се продават около половин милион матраци, като в това число не се включват хотелиерските.

    Българин патентова нов вид матрак

    Предприемачът Теодор Димитров разказва, че през последните години в България се продават около половин милион матраци, като в това число не се включват хотелиерските. Това означава, че българския пазар на матраци е огромен. Затова и той се захваща с производство на матраци.

    Той разказва, че в производството в България има два типа матраци – с пяна и с пружини. И двата вида си имат своите предимства и недостатъци.

    Това, което прави компанията на Теодор, обаче е различно. Стартъпът е успял да събере плюсовете и от двата вида матраци и да ги вложи в един. Така се получава матрак-хибрид. И ако не Ви се струва впечатляващо, почакайте да разберете какво има в пяната.

    Теодор открива начин да добави и скъпоценен камък към съня ни. Използва кехлибар. Тази иновация е патентована и сега пяната с кехлибар за по-добър сън може да бъде произвеждана на едно единствено място в света – в село Батишница, близо до Русе.

    Теодор внася иновация и в бизнес модела си. Той смята, че шоурумите не са полезни за клиента и по-скоро объркват избора, вместо да го улеснят.

    произведено в България пяна с кехлибар нов вид матрак Баташница

    Оценка на новината

    0