• Българи създадоха Роуминг калкулатор, валиден за целия ЕС

    Българи създадоха Роуминг калкулатор, валиден за целия ЕС

    Тази нощ таксите за роуминг в ЕС отпадат. Това все пак не значи, че няма да плащаме за разговори извън пределите на страната. Това, което вълнува българите, а и всички европейци е как ще бъдат пресмятани дължимите суми.

    Българи създадоха Роуминг калкулатор, валиден за целия ЕС

    Тази нощ таксите за роуминг в ЕС отпадат. Това все пак не значи, че няма да плащаме за разговори извън пределите на страната. Това, което вълнува българите, а и всички европейци е как ще бъдат пресмятани дължимите суми. Двама бургаски разработчици създадоха Роуминг калкулатор, който може да изчисли точно колко от мегабайтите, заложени в абонаментния ни план, ще могат да бъдат ползвани в чужбина.

    Новите правила на ЕС гласят, че трафикът на данни, съобщенията и разговорите няма да се таксуват допълнително, както до сега. Това не важи за операторите, които плащат на чуждестранни телекоми, за да ползват мрежата им. В този случай потребителите няма да плащат допълнително, но ще имат лимит на интернета и няма да могат да ползват всички мегабайти, които абонаментния им пакет предлага.

    Безплатните мегабайти, с които потребителите ще разполагат в чужбина се изчисляват на база на новите максимални цени, които постави ЕС.
    Бургаският електронен Роуминг калкулатор ще Ви каже точно как ще Ви се отрази на сметката потреблението в чужбина.

    Калкулаторът работи с всички мобилни оператори на територията на ЕС, така че може да бъде ползват от всеки европейски гражданин. Самият калкулатор е много лесен за ползване с изключително опростен и изчистен дизайн. Приложението е безплатно.

     

    ЕС роуминг цени в роуминг Роуминг калкулатор

    Оценка на новината

    5.00