• Български софтуер гарантира беазкомпромисна защита на данните

    Български софтуер гарантира беазкомпромисна защита на данните

    Името на софуера е "Salvobit Share", като той съчетава безкомпромисните технологии за сигурност на данните с отлични възможности за споделяне на файлове и информация

    Български софтуер гарантира беазкомпромисна защита на данните

    В последните години едни от най-големите рискове с нтернет пространството са изтичането, кражбата и злоупотребата с данни. Всеизвестен факт, е че в интернет информацията няма как да бъде изцяло изтрита и  копия от данни остават на знайни и незнайни сървъри.

    За да се съхранят данните има множество начини, но повечето от тях не са достъпни за обикновените интернет потребители, заради прекалено висока цена, или сложност на боравене с тях.

    "Salvobit Share" е български стартъп,който разработва софтуер за споделяне, съхранение и защита на данни, който обещава да реши по достъпен начин проблема са сигурността. Това, което му дава предимство пред неговите конкуренти  са безкомпромисните технологии за сигурност на данните, комбинирани с отлични възможности за споделяне на файлове и информация. Продуктът е изключително лесен и интуитивен за работа и осигурява впечатляваща защита:

    • Данните се съхраняват само и единствено на потребителски устройства и не се трансферират през чужди или сървъри на самия разработчик.
    • Данните се криптират чрез уникален дигитален ключ, който се притежава само от потребителя; дори и Салвобит няма достъп до него и не би могла, поради липса на техническа възможност, да предостави достъп до данните на държавни и международни институции, които ги изискват.
    • Частта от софтуера, която се занимава със сигурността на данните, е с отворен код. Този подход осигурява пълна прозрачност на „Salvobit Share” и може да се види, че в програмата няма „задни врати” и преднамерено заложени капани и слабости.

    Освен това „Salvobit Share” дава възможност за създаване на сигурни мрежи за споделяне на информация, където потребителите запазват правата над данните си и само те решават с кой друг от дадената мрежа да ги споделят.

    Възможностите за злоупотреби вътре в самата мрежа са сведени до минимум, защото всяко едно действие на всеки един потребител се отбелязва като извършено от него чрез личния му дигитален ключ.

    Създателите на софтуера възнамеряват да пуснат завършена версия на „Salvobit Share” на българския пазар през есента на настоящата година.

     

     

    бизнес новини произведено в България софтуер интернет пространство сървъри злоупотреби борба данни

    Оценка на новината

    5.00