• При огромен интерес премина Денят на кариерата 2018 във Варненския свободен университет

  При огромен интерес премина Денят на кариерата 2018 във Варненския свободен университет

  Повече от 30 фирми и организации се включиха в Деня на кариерата 2018

  При огромен интерес премина Денят на кариерата 2018 във Варненския свободен университет

  Повече от 30 фирми и организации се включиха в Деня на кариерата 2018, организиран от Студентския съвет и Кариерния център на Варненски свободен университет. Събитието се проведе с подкрепата на Дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна и в партньорство с Job Tiger.

  Официален старт на събитието бе даден от Ректора на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева, която благодари на фирмите за интереса към кариерното изложение, на община Варна  и Job Tiger за подкрепата и на Студентския съвет и университетския кариерен центъра за чудесната работа по организацията на Деня на кариерата.

  Приветствие към участниците поднесе директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ в община Варна г-жа Лилия Христова. Тя посочи, че събитието ще допринесе за развитието на висшето образование и връзката му с бизнеса, за която се говори от години. Днешният ден на кариерата е доказателство за реални перспективи и действия това да се случи. Г-жа Христова пожела на студентите да намерят работата за която мечтаят, за да могат пълноценно да използват знанията и уменията, получени в университета.

  Изключително съм развълнуван тази година да видя тук в университета толкова много фирми и толкова много хора, сподели при откриването на кариерното изложение Светлозар Петров, управител на Job Tiger. Той благодари на университета добрата организация и успешното дългогодишно партньорство.

  Участниците в изложението са представители на различни сфери на дейност, като подбор на персонал и осигуряване на заетост, образование, професионално обучение и квалификация, финанси, IT, туризъм, реклама и дизайн, организиране на събития, строителство, търговия, недвижими имоти и различни видове услуги.

  Непосредствено преди откриването на изложението Академичното ръководство на университета се срещна с представители на фирмите – изложители.

  На срещата присъстваха Ректорът на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева, заместник ректорът по научно изследователска дейност - проф. д-р Павел Павлов, по учебната дейност - проф. д.пс.н. Валери Стоянов и по международна дейност проекти и технологично развитие проф. д-р Теодора Бакърджиева.

  Като положително за бизнеса, който има потребност да се среща с образованието определи кариерното изложение управителят на Job Tiger Светлозар Петров .

  Радослав Петров – представител на „Адеко България“ и възпитаник на Варненския свободен университет изрази подкрепата си за активното свързване на бизнеса с образованието.

  Очакваме да срещнем ентусиазирани млади хора, коментира Жанета Димова от „Адастра Бълтария“ .

  Катерина Генова – младши експерт в отдел „Посреднически услуги“ на Дирекция „Бюро по труда“ – Варна, също един от възпитаниците на Варненския свободен университет, участвали в срещата, сподели, че Агенцията по заетостта насочва усилията си да мотивира младите хора да се регистрират в бюрата по труда, за да направят плавен преход от образование към заетост.

  Като една добра платформа за обмен на идеи и добри практики определи кариерното изложение Кристина Илиева от Таксбек груп.

  Целта на Пощенска банка е да представи предимствата на стажантските си програми, коментира Калина Балева – мениджър „Ключови клиенти и експерти“. Тя посочи още, че един от мениджърите на банката – възпитаник на Варненския свободен университет, е започнал работа именно в рамките на подобна стажантска програма.

  Възможности за стаж и позиции за креативни хора е предложението на Сияна Георгиева – управител на „Бонбон студио“ и възпитаник на специалност „Архитектура“.

  Работата с екипа на ВСУ „Черноризец Храбър“ е удоволствие и предизвикателство, коментира Милена Георгиева, управител на „Ню уей адвъртайзинг“ – агенцията, която работи по рекламните материали на университета. Според нея, обаче все още няма среща между очакванията на бизнеса и подготовката на младите хора на старта на професионалната им кариера.

  Приветствам сближаването между бизнеса и образованието, категоричен бе Петър Пройков от фондация „Заедно в час“.

  За нас е важно да привлечем в екипа си хора, които искат да се учат и да се развиват и се надявам това събитие да ни предостави тази възможност, сподели Женя Петрова, ръководител на отдел „Човешки ресурси“ в „Айкарт“.

  В края на срещата представителите на образованието и бизнеса си обещаха подобни срещи да се превърнат в традиция и взаимодействието между двете страни в процеса на развитие и реализация на младите хора на пазара на труда да се осъществи на практика с общи усилия.     

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  5.00