• Кандидатстването в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” продължава до 4 май 2018 г.

    Кандидатстването в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” продължава до 4 май 2018 г.

    В него могат да се включат бизнес организации, обществени структури и общини

    Кандидатстването в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” продължава до 4 май 2018 г.

    Призът “Зелена личност” 2018 тази година отива при Деница Петрова, вдъхновител на инициативата "Подари въздух”. 

    Тя ще получи своето отличие на 11 май 2018 г, когато е официалната церемония по награждаване на финалистите в Националния конкурс “Най-зелените компании в България”, организиран за 8-ма година от b2b Media. Инициативата е под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

    Специалната наградата “Зелена личност” е предназначена за хора, които са допринесли за популяризирането и налагането на зелената идея в обществото. 

    Наградата беше присъдена за първи път през 2012 година и е единствената в рамките на конкурса, която се връчва след гласуване изцяло онлайн. Тази година в категорията гласуваха над 600 души.

    Деница Петрова е графичен дизайнер, който работи като специалист по дигитален макретинг в агенция knowbox. Тя е основен вдъхновител на кампанията "Подари въздух", която цели по интересен и креативен начин да покаже достатъчно замърсената среда, в която живеем и да подтикне хората да предприемат действия срещу това. Статистиката сочи, че мръсният въздух е сериозна заплаха за здравето и води до преждевременната смърт на 6.5 млн. души годишно в световен мащаб. Това го прави по-смъртоносен от заболяванията малария и СПИН взети заедно.

    "Целта на кампанията е да даде различни и креативни решения и по този начин да подтикнем хората да предприемат действия. Вярваме, че ако всеки от нас се ангажира с тази кауза, можем да живеем в по-здрава среда", казва Деница.

    Нейни конкуренти в надпреварата за отличието бяха: Борис Бонев, вдъхновител на инициативата "Спаси София”,  Калин Василев — създател на организация “TarnovoRuns”, Петко Петков - предприемач, екозащитник, активист на сдружение "Запазете Бедечка” и Влади Ванков, организатор и участник в акции за почистване на сметищата във Велико Търново.

    Кандидатстването в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” продължава до 4 май 2018 г. В него могат да се включат бизнес организации, обществени структури и общини.

    Националният конкурс се превърна в емблема на отговорния и екологично съобразен бизнес, който е в синхрон с развиващата се бизнес среда в България. Той съдържа призове за личности, компании, общини и неправителствени организации. Кампанията се провежда за осма поредна година.

    Всяка компания, която е проявила „зелена“ инициативност през изминалата 2017 година, може да кандидатства онлайн за престижните награди на адрес: green.b2bmedia.bg

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0