• „Колекция на пивоварите“ е най-новото предложение на Шуменско специално за сезон 2018

    „Колекция на пивоварите“ е най-новото предложение на Шуменско специално за сезон 2018

    Шуменско е една от водещите бирени марки у нас, част от портфолиото на Карлсберг България

    „Колекция на пивоварите“ е най-новото предложение на Шуменско специално за сезон 2018

    В отговор на нарастващата тенденция към търсенето на по-специални бири, Шуменско предлага на потребителите серия от световни класически бирени стилове с отличителен характер, наречена „Колекция на пивоварите“. Разработването й е дело на българския екип от майстори-пивовари на Карлсберг България - Методи Стоянов и Мария Стоева. Името и подписът им стоят върху етикета на всяка бутилка от колекцията.

    Шуменско - чешки стил (5,4% Vol) е бира, вдъхновена от чешките пивоварни традиции с кехлибарен цвят, добре балансирана плътност и приятен хмелов вкус. Отличителният характер на пивото се дължи на комбинацията от богат малцов аромат, преплетен с букет от традиционните за чешките бири сортове хмелове (сааз и херсбрюкер). За приятния вкус и пивкост на Шуменско в чешки стил допринася умерено изразената му горчивина.

    Шуменско - белгийски стил (5,6% Vol) е освежаващо, пивко и много ароматно пиво с характерния вкус на традиционните белгийски бири. Богатият аромат на портокалови кори и кориандър е негова отличителна черта, а вкусът е леко сладникав. Цветът е светло сламено-златист и образува плътна бяла пяна.

    „Шуменско е марката в нашето портфолио, която има дългогодишни традиции в пивоварството и със своята иновация “Колекция на Пивоварите” отговаря  на търсенето на по-специални бири от динамичните и млади потребители, които водят активен начин на живот и са склонни да опитват нови и разнообразни вкусове“, споделя Теодор Несторов, маркетинг директор на Карлсберг България.

    Новите попълнения в семейството на Шуменско се предлагат в бутилка от 330 мл. за многократна употреба и са на препоръчителна цена от 90 ст. на рафт.

    Концепцията на новите европейски стилове в портфолиото на Шуменско тепърва ще се развива, за да изненада феновете на специални бири.

    „Колекция на пивоварите“ от Шуменско е подкрепена с нова комуникационна кампания, разработена от творческата агенция на марката, Ноубъл Графикс.

    За Шуменско

    Шуменско е една от водещите бирени марки у нас, част от портфолиото на Карлсберг България. През 2017 година Шуменско чества 135-тата си годишнина и неговото развитие отбелязва сериозни ръстове през последните две години. За изминалата 2017 година Шуменско постигна увеличение в обемите от  +15,2%, което се отрази и на ръст в дяла му от общия бирен пазар в страната. Цитираните данни са по агенция Nielsen A/S.

    За Карлсберг България

    Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0