• Как да бъдем продуктивни през целия работен ден

    Как да бъдем продуктивни през целия работен ден

    Всяка сутрин отиваме на работа с ентусиазъм и готовност за нови подвизи. Всичко е наред, докато обаче не се върнете от обяд, където сте хапнали вкусно и започвате да усещате, че сте уморени.

    Как да бъдем продуктивни през целия работен ден

    Всяка сутрин отиваме на работа с ентусиазъм и готовност за нови подвизи. Всичко е наред, докато обаче не се върнете от обяд, където сте хапнали вкусно и започвате да усещате, че сте уморени. Вече нямате такова силно желание за работа и искате да си тръгвате по-бързо от офиса. Разбира се, има няколко трика, които може да използвате, за да сте „свежарки” през целия ден. Вижте ги:

    1. Раздвижвайте се и си почивайте

    Ако работата ви е свързана със стоене на едно място е добре да се раздвижвате и разхождате. Ставайте често, изпъвайте се, разхождайте се, докато говорите по телефона и сменяйте често позицията на тялото си.

    2. Запазете лесните си задачи за следобяд

    Следобяд е по-трудно да се концентрирате и да отделите много внимание на нещо. Оставете по-приятните си задачи за следобяд.

    3. Засечете си 5 минути и се фокусирайте върху нещо конкретно

    Ако правите нещо не особено приятно за вас, засечете си 5 или 10 минути и се постарайте да го свършите за съответния период от време. Колкото по-бързо свършите неприятната работа, толкова по-бързо ще може да се отдадете на по-приятни занимания.

    4. Дръжте очите си затворени

    Доказано е, че когато държим очите си затворени, по-лесно се освобождаваме от стреса и релакцираме по-качествено.

    5. Не се хранете сами

    Изследванията показват, че при комуникация с други хора, по-лесно се разтоварваме. Общуването увеличата с над 60% способностите за преживяване на тежки заболявания, освен това има решаваща роля в продължителността на живота.

    6. Разходете се сред природата

    Зеленината успокоява, отморява очите, а свежият въздух тонизира и успокоява организма. Ако обаче нямате тази възможност, опитайте поне за малко да се откъснете от компютъра и да погледате през прозореца.

    работно място как да сме продуктивни как да преборим умората на работното място

    Оценка на новината

    0