• Въпроси, които да НЕ задавате на интервю за работа

    Въпроси, които да НЕ задавате на интервю за работа

    Всички знаем, колко изнервящо и напрягащо може да бъде търсенето на нова рбаота. Когато се стигне до заветното интервю, нещата стават още по-напрегнати, заради страха от евентуален провал.

    Въпроси, които да НЕ задавате на интервю за работа

    Всички знаем, колко изнервящо и напрягащо може да бъде търсенето на нова рбаота. Когато се стигне до заветното интервю, нещата стават още по-напрегнати, заради страха от евентуален провал.

    Има много начини по които може да се изложим на интервю за нова работа. Ние сме ви подготвили 5 въпроса, които никога, НИКОГА да не задавате на интервю за работа. Постарайте се да ги запомните и да ги избягвате, защото те са почти 100% начин да НЕ получите работата, за която сте кандидатствали.

    1. Разкажете ми за компанията

    Сам по себе си въпросът е излишен. Всеки един професионалист би потърсил информация за компанията и за евентуалното си бъдещо работно място. Задаването на този въпрос говори за незаинтересованост и непрофесионализъм и може да ви затвори всички врати към въпросната компания.

    2. Какви облаги предлагате?

    Изключително непрофесионално и дори нагло изказване от страна на кандидата. Това не е въпрос, който се разисква на интервю. Тези неша биват обсъдени с мениджъра на компанията след наемането ви на постоянна позиция.

    3. След колко време ще ме повишат?

    На никой интервюиращ не би му хрумнало да отговаря на подобен въпрос и то на първо интервю. Повишението е нещо строго специфично, според това колко добре се справяш и колко бързо напредваш, вероятно повишението ти ще дойде по-бързо от очакваното, но със задаването на този въпрос е възможено изобщо да не стигнете до мястото.

    4. Гъвкав ли е работния график?

    Това е въпрос, поставян автоматично в графа „черни точки”. Задавайки този въпрос, ще накарате интервюиращия да се усъмни в етиката ви и да се запита дали няма да кръщкате от работа и да не изпълнявате възложените ви задачи.

    5. Какви заплати предлагате?

    Стигнахме и до кулминацията на въпроситте, които НИКОГА да не задаваме на интервю и това е „Колко е заплатата?”. Обикновено за една конкретна професия има една заплата, която не е строго установена, но се знае, че сумата възлиза на горе-долу (толкова) пари. Запомнете добре, че това не е въпрос и не е тема, която се обсъжда на първо интервю и интервюиращия със сигурност ще ви каже, какво ще е възнаграждението Ви, но на по-късен етап от познанството ви. Просто имайте търпение.

    интервю за работа как да се представим добре на интервю какви въпроси да не задаваме на интеервю

    Оценка на новината

    5.00