• Превърнете хобито си в успешен бизнес

    Превърнете хобито си в успешен бизнес

    Всеки мечтае да печели пари от своето хоби. Да работиш това, което обичаш е най-хубавото, което може да се случи на всеки от нас.

    Превърнете хобито си в успешен бизнес

    Всеки мечтае да печели пари от своето хоби. Да работиш това, което обичаш е най-хубавото, което може да се случи на всеки от нас. Няма значение дали обичате да готвите, да плетете, да рисувате, да програмирате или да правите коктейли можете да го превърнете в успешен бизнес. 

    Важно е да се научите да не смесвате личните си дела с бизнеса. Това е една от най-често допусканите грешки и обикновено води до провал. Независимо от това, че сам сте си шеф, отговорностите по управлението на една компания са страшно много.
    Запознайте се с няколко стъпки, които ще Ви помогнат да се развивате и да постигнете устойчивост.

    1. Финанси
    В никакъв случай не бива да допускате да смесите личните си финанси със служебните. Не използвайте личната си банкова сметка за бизнес дела. Разделете ги! Така ще можете да контролирате разходите и приходите и в края на годината осчетоводяването им ще бъде в пъти по-лесно. Ако ползвате една и съща сметка ще Ви бъде ужасно трудно да разберете колко сте похарчили за бизнес и колко за лични цели.

    2. Гъвкавост
    Юридически регистрираният бизнес Ви дава възможност за данъчна гъвкавост. Тази гъвкавост е важна ако имате малък бизнес и не искате данъчния товар да бъде твърде голям. Макар и да е голяма бюрокращина, това решение ще направи управлението на бизнеса Ви много по-удобно и лесно.

    3. Име
    Повечето хора, които продават изделия на своите роднини и приятели ги наричат с общо название, което е лесно запомнящо се и отличително. Това име трябва да бъде регистрирано в търговки регистър, за да бъде то официално разпознаваемо. Освен това, без име ще Ви бъде трудно да си откриете бизнес сметка и да извършвате други операции от името на фирмата.

    4. Ограничена отговорност
    Ако фирмата Ви е с ограничена отговорност, но не сте разделили личните и бизнес финансите, значи че всеки, който реши да съди компанията Ви ще осъди директно Вас. Ако не искате да провалите компанията си, разделете банковите си сметки.

     

    създаване на бизнес често допускани грешки при създаването на бизнес инвестиция в бизнеса

    Оценка на новината

    5.00