• Филмите номинирани за "Оскар" ни учат на основни предприемачески принципи

    Филмите номинирани за "Оскар" ни учат на основни предприемачески принципи

    Широкоразпространено е твърдението, че всяка книга и всеки филм може да ни научи на нещо и всъщност това е съвсем вярно.

    Филмите номинирани за "Оскар" ни учат на основни предприемачески принципи

    Широкоразпространено е твърдението, че всяка книга и всеки филм могат да ни научи на нещо и всъщност това е съвсем вярно. Освен да ни накарат да се отпуснем в края на работния ден, от филмите можем да извлечем доста полезна информация. УниКредит Булбанк имат интересно предложение.  Ако сте предприемач, Ви предлагаме да погледнете на какво ни учат деветте филма, номинирани за “Оскар”.

    „La La Land” или “Винаги ще има трудни избори”
    Миа е барманка, но иска да е актриса. Себастиан е пианист, но много иска да има собствено заведение. Не е толкова лесно да си предприемач. И това убеждение идва, когато двамата трябва да вземат съдбовно решение.

    „Манчестър до морето” или „Винаги бъди подготвен за неочаквани обрати”
    Както и в живота, така и в бизнеса се случват неочаквани обрати и понякога е нужно да започнем отначало. Важното е винаги да намираме правилния път и да се справим рационално със ситуацията.

    „Лъв: Стъпки към дома” или „Никога не пренебрегвай семейството си”
    Колкото и успешен бизнес да развиете, колкото и нагоре по стълбичката на успеха се издигнете, винаги ще имате нужда от най-близките си хора. За да постигнете баланс между кариерата и личния си живот, намирайте време да обърнете внимание на своето семейство.

    „Лунна светлина” или „Никога не се разделяй с целта”
    Когато си поставите дадена цел и я достигнете, поставете си нова. Разберете какво искате от живота и се старайте да вървите по правилния път.

    „На всяка цена” или „Целта, не винаги оправдава средствата”
    В бизнеса понякога се случват неща, с които трябва да се примирим. Важно е да достигнем целта, но понякога не е нужно това да стане на всяка цена.

    „Възражения по съвест” или „Добрият екип може да излезе от най-трудната ситуация”
    Екипната работа е важна за бизнеса, толкова колкото и добрият продукт. Дори най-трудният въпрос може да бъде решен с екипна работа.

    „Скрити фигури” или „Никога не подценявай хората”
    Хората са различни сами по себе си и всеки носи в себе си различно умение и талант. Няма значение дали говорим за конкурент или кандидат за работа, винаги търсете важни за Вас качества.

    „Прегради” или „Не се страхувай от провал”
    Всеки се проваля, но това не бива да става причина за отчаяние. Не самият провал, а страхът от него е това, което може да срине успешния бизнес. Научете се да рискувате, но и да претегляте риска.

    „Първи контакт” или „Научи всичко възможно за работата си”
    Преди да започнете да вършите нещо е добре да имате колкото се може повече информация за него. Станете експерт в работата си и провалите ще идват много по-рядко.

    Ако все още не сте изгледали лентите, Ви съветваме да го направите. Церемонията по раздаването на "Оскарите" ще се състои на 26 февруари. 
     

    "Оскар" филми номинирани за "Оскар" наградите "Оскар" за 2017г.

    Оценка на новината

    5.00