• Защо да стана предприемач?

    Защо да стана предприемач?

    Ако попитате петима човека, които са стартирали свои бизнес, защо са го направили, всички те ще Ви дадат различни причини.

    Защо да стана предприемач?

    Ако попитате петима човека, които са стартирали свой бизнес, защо са го направили, всички те ще Ви дадат различни причини. Някои са родени предприемачи, други – стават такива. Но всички те ще се съгласят с едно – да си предприемач е най-добрата професия и никога не биха я сменили. Ако още не сте сигурни дали да стартирате собствен бизнес, ето няколко причини, които може би ще Ви убедят.

    Без повече скука на работното място
    Никога няма да останете без работа, мозъкът Ви винаги ще мисли на пълни обороти, а списъкът Ви със задачи няма да има край. Ако сте човек, който обича динамичния живот, то – станете предприемач.

    Без дрескод
    Когато си предприемач не е нужно да слагаш вратовръзка. Разбира се, бизнес срещата изисква по-спретнат вид, но дънки и сако вършат същата работа. А, когато сте у дома и имате да свършите някои неща,  тениската и анцунга са напълно разрешени.

    Без крайни срокове
    Е, имате крайни срокове, но си ги налагате сами. Когато сте предприемач, няма да Ви се наложи да подготвяте доклад, докато си закопчавате якето, само защото шефът е забравил да Ви каже, че срокът е днес.

    Без неразбирателство в офиса
    Когато сте предприемач имате възможност да създадете екип от хора, които наистина харесвате. Така няма да Ви се налага да хвърляте по някоя и друга фалшива усмивка на колегите, които не харесвате.

    Без наложени приоритети
    Когато работиш за голяма компания, често се налага да оставаш извън работно време и да отнемаш от времето си със семейството и приятелите си. Ако си предприемач, това няма да се промени много, но добрата новина е, че можете да подредите приоритетите си, както смятате за редно. Ако сте решили да отидете на пикник можете да отидете, но с едно наум – трябва да наваксате със задачите след това.

    С контрол
    Върху работното си място, върху работната атмосфера, върху интериора в офиса, върху финансите, върху приходите и върху разходите. Имате контрол над всичко, свързано с бизнеса Ви. Това не означава непременно, че няма да изникнат непридвидени ситуации, но все пак можете да контролирате малките неща от ежедневието си.

    предприемач защо да стана предприемач

    Оценка на новината

    5.00