• Кои професии ни правят щастливи и богати?

    Кои професии ни правят щастливи и богати?

    Всеки би искал да работи нещо, което му носи удоволствие.

    Кои професии ни правят щастливи и богати?

    Всеки би искал да работи нещо, което му носи удоволствие. Много хора, обаче не го правят, защото смятат, че няма да изкарват достатъчно пари. Това рядко се оказва вярно.

    CareerBliss е решил да анализира различни фактори и отзиви на служители в различни сфери, за да разбере в кои професии, хората чувстват, че работят това, което искат и в същото време взимат висока заплата.

    В предвид са взети фактори като ежедневно натоварване, отношения с колеги и шефове, работна среда, възможности за растеж, облаги, работно време и други.
    Разбира се, за да отговори на въпроса „Кои професии ни правят щастливи и богати?”, сайтът е взел в предвид и работната заплата. Ето как е подредена класацията:

    1. IT специалисти
    Висококвалифицираните кадри в сектора на IT услугите, са най-търсените в света. Специалистите се радват на много добро заплащане, в много случаи сами определят работното си време, а в офиса със сигурност се срещат с хора, имащи същите интереси. Първата позиция е напълно заслужена.

    2. Продуктов мениджър
    Това е динамична професия, в която умението да се вземат навременни решения е много важно. Най-общо казано, специалистите в тази област имат много задължения, от които зависи компанията. Разбира се, се досещате, че това е скъпоплатена длъжност. А, ако обичате динамичната среда – това е идеалната професия за Вас.

    3. Специалист по продажбите
    В тази длъжност от изключително значение е да умееш да комуникираш с хора. Основните задължения са свързани с разговори с клиенти и изготвяне на различни оферти.

    4. Софтуерен инженер
    Както и IT специалистите, софтуерните инженери са търсени кадри, както в България, така и в света. Това също е добре платена професия, в която се предлагат различни облаги и възможности за растеж.

    5. Счетоводител
    Това е много доходоносна професия. Много счетоводители предпочитат да работят на свободна практика, което им дава достатъчно свобода на действие и контрол над работното време.

    6.Строителен инженер
    Това е професия, в която организаторските и лидерските умения са най-важни. Заплатата отговаря напълно на задълженията, така че ако имате нужните качества и образование – насочете се към тази длъжност.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0