• Повишете шанса си за наемане на работа с 15 пъти

    Повишете шанса си за наемане на работа с 15 пъти

    Чували ли сте, че познанствата Ви се отблагодаряват най-вече, когато търсите работа?

    Повишете шанса си за наемане на работа с 15 пъти

    Чували ли сте, че познанствата Ви се отблагодаряват най-вече, когато търсите работа? Ако търсите ново работно място, но не откривате подходящо или просто не си пасвате с работодателите, ние имаме идея защо.

    Jobvite наскоро публикува едно проучване, което показва, че 15 пъти по-голям е шанса за наемане ако кандидатът е бил препоръчан от друг служител на компанията. Много от работодателите (и по-точно 80% от тях) също споделят, че ако кандидатът има препоръка е много по-вероятно да го наемат.

    Това води до идеята, че наистина си заслужава да потърсите връзки в компанията, където бихте искали да работите. Най-лесният начин е да споделите с близките си приятели и със семейството си това, че търсите работа. Светът е малък и не се знае каква е връзката между Вас и компанията.

    Ако сте набелязали компания, където имате познат, попитайте го дали има възможност да го придружите на работа. Ако това е възможно ще Ви даде опция да се запознаете със служителите, шефа, работата и самия работен процес. Това от своя страна може да доведе до интерес към Вас от страна на компанията.

    Ако нямате подобна връзка, потърсете компанията в LinkedIn. Ако успеете да завържете контакт с някой от тях, пратете му CV-то си. В крайна сметка не губите нищо, но е много възможно да спечелите много.

    Задавайте много въопроси на своите нови познати и на свой ред разкажете за своите знания и опит. В много компании дават бонус на служителите си ако успеят да открият подходящ кандидат за нов колега, така че това ще помогне и на двама ви.

    Дори да няма свободно място в компанията, не се отчайвайте. Поддържайте контакт с новите си познати и бъдете сигурни, че в момента, в който нещо изникне – те ще се сетят първо за Вас.
     

    CV търсене на работа работа в компания

    Оценка на новината

    0