• Защо да "няма безплатен обяд"? Методът "Жълти спестявания" ще Ви го даде

    Защо да "няма безплатен обяд"? Методът "Жълти спестявания" ще Ви го даде

    Колко често плащате кеш? А, взимате ли жълтите стотинки, които Ви връщат в магазина? Ако не го правите, съветваме Ви да започнете.

    Защо да "няма безплатен обяд"? Методът "Жълти спестявания" ще Ви го даде

    Колко често плащате кеш? А, взимате ли жълтите стотинки, които Ви връщат в магазина? Ако не го правите, съветваме Ви да започнете. Със сигурност не ни се случва често да ползваме жълтите стотинки от дъното на чантата. Много от нас дори не посягат да ги вземат от касиерката, а колко от нас се навеждат, за да вдигнат жълтите стотинки, които сме изпуснали?

    Случвало ли Ви се е да си намерите 10 лв. в джоба на зимното палто, което не сте обличали отдавна? Знаете колко е приятно чувството, нали. Тези пари ни се струват като подарък, а всъщност ако се замислим, те са наши. Просто изоставянето им в палтото не е утежнило джоба ни.

    Същото е и с жълтите стотинки. Разликата е там, че приятното чувство идва малко по-късно. Днес ще Ви разкажем за методът „Жълти спестявания”. Той е изключително прост и има толкова много предимства, че се чудим защо не сме започнали да го прилагаме отдавна?
    Ето как работи:

    Просто започнете да обръщате внимание на жълтите стотинки. Когато Ви ги връщат в магазина – вземете ги, вдигнете ги от земята, когато ги изпуснете или ги намерите и ги извадете от дъното на чантата си. Всеки ден отделяйте жълтите стотинки от рестото и ги пускайте в касичка. От психологическа гледна точка е добре съда, в който събирате стотинките да бъде просрачен, за да виждате как нарастват спестяванията. А, от друга страна един красив прозрачен съд, пълен със златни монетки може да се превърне в прекрасна декорация за дома.

    Не е нужно да броите колко стотинки пускате в касичката си. Ако въобще не ползвате жълтите стотинки за разплащане – изпращайте всички към спестяванията. Не е нужно и да си задавате някакъв срок или определена сума. Няма да Ви лъжем, че в края на годината ще имате достатъчно пари за една заслужена почивка. Истината е, че ако сте достатъчно мотивирани всеки месец можете да добавяте до 50 лв. към спестяванията си.

    Най-хубавото е, че този метод лесно се превръща в навик. Можете да включите и останалите членове на семейството и така да увеличите спестяванията си. Тези спестявания могат да се окажат много полезни при настъпване на непредвидена ситуация. Ако се развали кафе машината, ако настинете или просто искате да изведете семейството си на вечеря. Ползвайки „жълтите спестявания” ще имате чувството, че вечерята, например е безплатна. Всъщност това ще бъдат Вашите пари, но те са се натрупали неусетно без да Ви създават финансови грижи. Това е най-големият плюс на метода „Жълти спестявания”.

    как да спестим пари как да спестяваме съвети за спестявания жълти стотинки

    Оценка на новината

    0