• "Снежен метод", с който ще се отървете от всичките си кредити

    "Снежен метод", с който ще се отървете от всичките си кредити

    Истината е, че нещата не се оправят сами затова Ви предлагаме няколко съвета, които ще Ви помогнат да си върнете контрола над бюджета.

    "Снежен метод", с който ще се отървете от всичките си кредити

    На 50% от българите имат неизплатени кредити. Дали кредитът е малък или не, тази ситуация е неприятна и често води до още заеми, бързи кредити и в крайна сметка се оказваме с още излишни разходи и с твърде малък бюджет. Тази ситуация не бива да се подценява и решенията трябва да бъдат обмислени. Истината е, че нещата не се оправят сами затова Ви предлагаме няколко съвета, които ще Ви помогнат да си върнете контрола над бюджета.

    Вземете мерки

    1.Направете си списък на всички пари, които дължите. Когато имате информацията черно на бяло ще Ви бъде по-лесно малко по-малко да зачерквате имента.

    2.Ограничете разходите до минимум. Когато имате кредити и заеми, можете да се разделите с някой излишен месечен разход. Да, неприятно е, но това ще помогне да си върнете финансовата свобода.

    3. Намерете допълнителен източник на доходи. Вярно, че е трудно, но не е невъзможно. Почасовата работа е добра идея.

    4. Обединете кредитите. Така ще намалите дълговото бреме. Някои банки предлагат предоговаряне на условията.

    Освен всичко това ще Ви запознаем и с един много ефикасен метод за намаляване на финансовата нестабилност. Ето кой е той:

    „Снежен метод”
    Този метод изисква да започнете с изплащането на кредита с най-малка стойност. Подрете кредити си като започнете от най-малкия и стигнете до най-големия. Пресметнете колко пари са Ви нужни, за да покривате всичките си месечни вноски. Да речем, че Ви трябват 200 лв., за да обслужвате всичките си кредити. Отделете още 50 лв., които да прибавите към необходимите Ви. Така, всеки месец, ще разполагате с 250 лв., за да плащате кредити си. Започнете приоритетно да изплащане най –малкия кредит в списъка. Ако попринцип внасяте 30 лв. за него, сега прибавете тези 50 лв. и внасяйте по 80 лв. на месец. Така ще го изплатите по-бързо.

    Когато изплатите първия кредит на разположение ще имате повече пари за изплащане на втория по големина. Тоест – ако сте изплатили първия си кредит се нуждаете от 170 лв., за да покривате останалите, но вие ще продължите с 250 лв., т.е разполагате с още 80 лв.,които да насочите към вноската по втория си кредит. Така ако обикновено внасяте по него 80 лв., сега ще разполагате със 160 лв. и неусетно ще го изплатите. Продължете така, докато не покриете всичките си задължение и ще се очудите колко бързо и лесно сте го постигнали.
     

    Кредити как да изплатим бързо кредитите си изплащане на кредити

    Оценка на новината

    0