• А, ако спечеля от лотарията...?

    А, ако спечеля от лотарията...?

    Едно неписано правило за парите гласи, че „те никога не стигат”. Кой от нас не си е мислил „еех, ако спечеля от лотарията...”?

    А, ако спечеля от лотарията...?

    Едно неписано правило за парите гласи, че „те никога не стигат”. Кой от нас не си е мислил „еех, ако спечеля от лотарията...”? Всеки от нас си мисли, че една голяма сума пари може да реши всичките ни финансови проблеми и да ни донесе мир и спокойствие. Това е вярно, но само до известна степен. По последна статистика притеснително голяма част от хората, които печелят от лотарията значителна сума, губят парите си в рамките на 5 години.

    Истината е, че много хора имат финансови затруднения въпреки, че изкарват добра заплата. Това е в следствие на финансовата неграмотност. Повечето хора не се замислят за личния си бюджет и по-скоро управляват парите си ден за ден. Ако и Вие сте от тези хора е добре да преосмислите своите финансови навици.

    Какви са първите Ви мисли, когато си представяте, че печелите от лотарията? Когато в ръцете си държите солидна сума пари, трябва да премислите няколко пъти преди да решите как да ги изхарчите. Разбира се, най-добрия вариант е да ги инвестирате в бизнес. За да не попаднете в графата с хора, на чието рамо е кацнало пиленцето, но пък те не са го видели, най-добре е да „въртите парите”.
    Правилото е, че колкото повече инвестирате, толкова повече ще печелите.

    Друг добър вариант е инвестицията в имот. Имотите са добър актив и още по-добра инвестиция. Ако имате собствен дом, можете да инвестирате в още едно жилище, което да отдавате под наем. Всъщност така ще удвоите инвестицията си много бързо.

    Ако все още не сте сигурни на къде да насочите парите си, вложете ги в спестовна сметка. Лихвите там не са много големи, но така няма да се изкушавате да харчите парите си за безмислени покупки.
    Образованието също е една чудесна идея за инвестиция. Знанията никога няма да се окажат излишни, така че ако винаги Ви се е искало да учите – сега е моментът.

    Почти всеки от нас си мечтае за пътешествие. Едно проучване сочи, че хората, които разполагат с пари, но не ги харчат са много нещастни. По този повод можем да Ви посъветваме, ако разполагате с огромна сума пари, да отделите една сума, за да си създадете спомени. Току виж, някъде Ви дойде невероятна идея за бизнес или инвестиция.

    инвестиции лотария в какво да инвестирам

    Оценка на новината

    0