• 7 истини за кариерата, които ще променят живота ти

    7 истини за кариерата, които ще променят живота ти

    Когато се потопим в работата и обърканото и натоварено ежедневие, често забравяме каква е всъщност крайната цел.

    7 истини за кариерата, които ще променят живота ти

    Когато се потопим в работата и обърканото и натоварено ежедневие, често забравяме каква е всъщност крайната цел. А, тя е именно удовлетворение от живота. За всеки от нас понякога е трудно да се зарадва на малките неща в живота, когато пред очите ни е само издигането в кариерата и постигането на нещо по-добро. Според Entrepreneur има 7 фундаментални истини за кариерата и знаейки ги, животът коренно се променя. И става някак по-лесен,

    1. „Сам създаваш живота си”
    Колкото и банално да звучи е истина. Преди да обвиним системата, образованието, държавата, политиците, родителите си, работодателя и така нататък е добре да се замислим за това, че всеки един момент от живота ни е съвкупност от дадени обстоятелства. Дали ако се беше потрудил малко повече за онзи проект, нямаше да получиш повишението?

    2. „Зает и продуктивен са две различни неща”
    Когато си затрупан от задачи, понякога е трудно да решиш от къде да започнеш. Най-важното в този случай е да разпределиш времето си правилно. Не е нужно да работиш по всичко едновременно, защото това ще означава, че си зает, но работата няма да е свършена, както трябва, което ще значи, че НЕ си продуктивен.

    3. „Страхът поражда съжаление”
    След години усилен труд, обръщайки се назад единствената мисъл в главата на всеки от нас трябва да е „Да, аз успях!”. Не бива да се страхуваме от рисковете, защото именно те са това, което ни води по пътя на успеха. Провалът също е част от живота, но не бива да се страхуваме от него.

    4. „Прости преди да ти се извинят”
    Не винаги хората осъзнават, че са сгрешили. Ако предишната вечер си се скарал с член от семейството, забрави го. Омразата и гневът са неща, които нямат място в работния процес и въобще в живота. Те пречат на пълноценната работа и от тях не произлиза нищо добро.

    5. „С какъвто се събереш, такъв ставаш”
    Когато си заобиколен от хора, които те вдъхновят и ти дават стимул да работиш, успехът неминуемо идва. Никога не подценявай мотивацията. Това е най-ценният актив и всеки един от нас го държи в ръцете си. Всеки ден търси мотивация и всеки ден ще ставаш все по-добър.

    6. „Провалът предшества успеха”
    И това не е тайна за никого. Както вече споменахме, провалът е част от живота. Но ако след един провал се откажеш да опитваш, никога няма да разбереш дали ще успееш.

    7. „Сам определяш цената си”
    Успехът на другия не значи провал за теб. Не допускай мнението на хората да влияе на преценката ти. Независимо дали става въпрос за малък проект или добра идея – ти сам решаваш дали ще успееш.

    предприемач издигане в кариерата кариера

    Оценка на новината

    0