• Продавате имот? Вдигнете цената му

    Продавате имот? Вдигнете цената му

    Ако продавате имот или обмисляте подобна стъпка, то със сигурност в главата Ви се върти въпроса „Как да вдигна цената?“.

    Продавате имот? Вдигнете цената му

    Когато човек пристъпи към купуването на първия си имот, се сблъсква с редица въпроси, на които трудно си отговаря. Дори да имате ясни претенции, относно квартала, изгледа, площта и така нататък, все ще се намери нещо, което да повдигне нов въпрос. Търговията с имоти не е лесна и от другата гледна точка – тази на продавача.

    Ако продавате имот или обмисляте подобна стъпка, то със сигурност в главата Ви се върти въпроса „Как да вдигна цената?“. Всеки търговец би искал да продаде стоката си на по-висока цена. Що се отнася до имотите, за да вдигнете цената, трябва да инвестирате. Преди, обаче да Ви разкажем в какво, ще Ви посъветваме да се видите с брокер, който ще Ви разясни доколко си струва обмислената от Вас инвестиция. Съществува риск тази инвестиция да не се върне при Вас, както и да вдигне цената на имота с по-малко от очакваното.

    Инвестирайте в банята
    Това помещение прави най-голямо впечатление на купувача. Ако банята не е в добро състояние е най-добре да вложите средства и да я ремонтирате. Заложете на неутрални тонове. Макар и ремонтът на банята да Ви струва по-скъпо, със сигурност е инестиция, която ще Ви се върне стократно. Купувачът би обърнал внимание много повече на състоянието на банята, отколкото на състоянието на прозорците, защото както казахме, ремонтът струва скъпо.

    Инвестирайте в кухнята
    Една модерна, но семпла кухня би вдигнала цената на имота поне 3 пъти. В това помещение е добре също да заложите на по-неутрални тонове. Това помещение трябва да създава уют, за да направи добро впечатление. Ако площта, с която разполагате е по-малка оборудвайте я само с най-необходимите уреди и мебели.

    Декорирайте антрето
    Входната врата и антрето са нещата, които правят първо впечатление. А, както знаем първото впечатление е изключително важно. Опитайте се да направите входната врата привлекателна. Можете да я боядисате или да инвестирате в нова. Антрето трябва да създава впечатление за един дом в добро състояние. Ако стените са напукани, а плочките са спукани, купувачът ще остане с впечатление, че навсякъде в имота е така и ще се оглежда и за най-малките пропуски. След като антрето Ви вече изглежда добре можете да го декорирате, така че да изглежда приветливо и уютно. 

    Ако имате таванско помещение
    Това е една страхотна възможност да увеличите квадратните метри на имота. Можете да ремонтирате таванското, като го превърнете в една напълно използваема стая. Това означава много по-висока цена. Тук може да се сблъскате с няколко проблема – наличие на вода и ток, достъп до другите помещение, височината на тавана.

    Енергоспестяващ дом
    Енергоспестяващите уреди и умния дом могат да вдигнат цената на имота с много. Системите за контрол на отоплителната система и на осветлението от разстояние е една добра инвестиция, която със сигурност ще се възвърне.

    Хубава тераса
    Ако продавате апартамент с тераса е добре тя да бъде използваема. Можете да я превърнете в кътче за отдих, но помислете дали да не я остъклите, за да се ползва и през зимата. Изберете остъкление, което не закрива гледката и не създава клаустрофобично усещане.

    Кухня навън
    Ако продавате къща и разполагате с допълнителна пристройка можете да я превърнете в допълнителна кухня. Това също ще бъде взето предвид, когато се оценява имота.

    имоти имотен пазар инвестиция в имоти как да вдигнем цената на имота

    Оценка на новината

    0