• Три неща, които да направиш, когато станеш шеф

    Три неща, които да направиш, когато станеш шеф

    Когато служителите свикнат с шефа, смяната на ръководството може да доведе до хаос в офиса и нежелани ситуации.

    Три неща, които да направиш, когато станеш шеф

    Когато служителите свикнат с шефа, смяната на ръководството може да доведе до хаос в офиса и нежелани ситуации. Всеки нов шеф би искал да спечели доверието на своите служители, както и тяхнята лоялност. Имаме  три съвета как да постигнете това.

    Привлечете лидерите  
    Най-талантливите, най-компетентните или иначе казано – лидерите. Ако те са на Ваша страна, целият екип ще бъде. Опитайте да разберете какво ги вълнува или кой проект биха искали да вземат.

    Не си затваряйте очите
    Именно периода, в който се сменя ръководството е този, в който настъпва хаос. Тогава някои служители може би ще решат да го дават по-спокойно и да се скътаят от работа. Новият началник трябва да въведе бързо ред и да накара служителите си да се заемат с работата си, още докато трае процедурата по прехвърлянето. Трябва да внимавате да не изплашите служителите си и да ги накарате да се страхуват да споделят мнението си.

    Взаимно опознаване
    Когато вече сте на новия си пост, опитайте да прекарате време със служителите на всички нива. Трябва да се запознаете отблизо с работата им и да се опитате да ги опознаете. Когато знаете какви са основните им проблеми можете да се насочите към тяхното решаване. Така ще уверите служителите си, че Ви е грижа за тях и могат да разчитат на Вас.

    служители нов шеф работна йерархия ново ръководство

    Оценка на новината

    0