• 5 неща, които да не казвате ако искате повишение

    5 неща, които да не казвате ако искате повишение

    Човек винаги трябва да казва, каквото мисли и да мисли каквото казва.

    5 неща, които да не казвате ако искате повишение

    Човек винаги трябва да казва, каквото мисли и да мисли каквото казва. За това, обаче винаги си има място и време. Понякога, казвайки нещо в грешното време или място, губите всички позиции и „козове“ в ръкава. Това се отнася и за офиса. Независимо дали шефът е изключително взискателен или между вас има приятелски чувства, думите не трябва да излизат от устата Ви необмислено.

    За да се издигнем в кариерата и да направим добро впечатление, трябва да знаем как и кога да дискутираме с началника, а ние Ви предлагаме няколко неща, които не е добра идея да казвате.

    Не знам/не мога
    От Вас не се очаква да знаете или можете всичко, но когато шефът Ви възлага някаква задача, значи че той има доверие във Вас. Ако просто кажете, че не можете изпращате сигнал, че това доверие не е оправдано. Израстването в кариерата е свързано с постоянно научаване на нови неща, така че – опитайте!

    Днес не мога да мисля нормално, защото...
    Освен ако шефът Ви не е най-добрият Ви приятел - спестете си обясненията. Ако не се чувствате добре информирайте шефа си, че не сте продуктивен, но не навлизайте в подробности. Един професионалист не бива да позволява на личния си живот да влияе на професионалните му навици.

    Не съм виновен аз...
    Когато човек работи в екип, неминуемо изникват някакви проблеми. Ако са Ви обвинили за грешка, която в действителност не е Ваша, обяснете на шефа си защо Вие не сте виновни, вместо да хвърляте вината върху някой друг. Непрофесионално е и няма да Ви донесе нищо добро.

    Защо не го получих аз...
    Не е Ваша работа кой е получил повишение, бонус или привилегия, освен ако не искате да получите градивна критика. Ако сте се борили за повишение и шефът избере друг да заеме поста, спокойно можете да отидете и да го попитате какво не Ви е достигнало. В никакъв случай, обаче, не изтъквайте, че сте по-добър и заслужавате мястото повече, дори това да е така. Някои хора не обичат да бъдат критикувани и това може да Ви коства работата.

    Не искам да работя с...
    Работата в екип е едно от уменията, които най-високо се ценят във всички компании. Ясно е, че не може да харесате всички свои колеги, но професионализмът изисква шефът да не разбира какви са взаимоотношенията с някого. Дори да не се понасяте с новия колега, опитайте да го убедите, че и за двама Ви ще бъде от ползва ако не намесвате личните си чувства в работата.



     

    повишение издигане в кариерата кариера

    Оценка на новината

    5.00