• Как първото впечатление работи за Вас?

    Как първото впечатление работи за Вас?

    Според едно проучване са ни нужни само 4 секунди, за да си изградим цялостна представа за даден човек.

    Как първото впечатление работи за Вас?

    Според едно проучване са ни нужни само 4 секунди, за да си изградим цялостна представа за даден човек. В повечето случаи първото впечатление не се променя, независимо какви стъпки ще предприемем. „Второ впечатление – няма”, казват хората и това е напълно вярно. Понякога, обаче това е добра новина. Ето как доброто първо впечатление ни помага в кариерата.

    Нови клиенти
    Когато се срещате с нови клиенти е изключително важно да уставите у тях чувство за сигурност. Тъй като рядко имате възможност да виждате клиентите си всеки ден, те разчитат на първото впечатление, което сте оставили у тях. Тоест – срещата с нови клиенти е като интервюто за работа. Трябва да впечатлите, за да продавате.

    Работа
    Всъщност първото впечатление, което ще създадете не е на интервюто за работа. Ако сте стигнали до тази фаза, значи че вече сте направили добро впечатление – със своето CV. Едно добре организирано CV може да впечатли толкова силно потенциален работодател, че почти да няма значение как ще се справите на самото интервю.

    Повишение
    Всъщност тук роля играе първото впечатление, което сте направили на първи работен ден или дори още на интервюто. Много работодатели вярват повече на първата си преценка, отколкото на реалната ситуация и това е добра новина за кандидатите за работа.

     

    първо впечатление бизнес среща кариерно израстване

    Оценка на новината

    0