• Какво трябва да знаем преди да си купим вила

    Какво трябва да знаем преди да си купим вила

    Покупката на първи дом е нещо много важно в живота на човек. Придобиването на собствен дом е мечта и цел за много хора по света.

    Какво трябва да знаем преди да си купим вила

    Покупката на първи дом е нещо много важно в живота на човек. Придобиването на собствен дом е мечта и цел за много хора по света. Тъй като световната икономика расте, а заедно с нея се покачват и доходите, много семейства решават да инвестират и в покупката на втори дом. Тази покупка е свързана с много повече обмисляне и преди да пристъпите към осъществяването е добре да си отговорите на няколко въпроса.

    Бюджет
    Определянето на бюджет е най-важната стъпка. Първо помислете как ще финансирате новия си дом – ипотека, заем или готова сума. Ако решите да теглите заем, помислете как да облекчите вноските по кредита си. Определете сума на имота, като не забравяте, че това не е основния Ви дом и вероятно там ще прекарвате много по-малко време.

    Място
    Вероятно в главата си вече имате идея къде искате да се намира вторият Ви дом. Обикновено имотът е пасив, но ако Вашият втори дом ще бъде на атрактивно място – море, планина, курорт, може да го превърнете в актив. Тоест – да го отдавате под наем, когато не сте там. Така без да правите нищо ще печелите пари, които да прибавяте към семейния бюджет.

    Консултация
    Освен ако не сте брокер, то най-добре си потърсете агент, който е наясно с целия процес на закупуване на имот. Независимо, че вече сте минали през това, обърнете се към професионалист, защото пазарът на имоти се променя всеки ден. Един добът агент може да забележи неща, които на Вас ще Ви се изплъзнат.

    Вид
    Трябва да знаете, че локацията е определяща за цената на имота. Апартамент на морето, например, струва много повече от апартамент с подобни характеристики, но намиращ се в Перник. Преди да определите бюджет е добре да помислите какъв ще бъде имота. Потърсете информативно в интернет колко струва имот на определено място и със зададените критерии. Така ще се ориентирате каква сума горе-долу трябва да си отделите.
     

    инвестиция в имоти нов дом втори дом вила

    Оценка на новината

    0